Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soler seg på stranda

Flere svensker fortsetter ferien på Thailands vestkyst som om ingenting hadde hendt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Fortsatt finner hjelpemannskapene lik på strendene etter den massive flodbølgen.

Likevel velger en del svensker som er på ferie i ved Andaman-havet å gå tilbake til sollivet på stranda. Star Tour Norge utelukker heller ikke at det er nordmenn igjen.

- Det er helt sikker nordmenn igjen. Men alle de som vi har fått tak i, vil hjem. De som er igjen nå er der på eget ansvar, sier Lena Petterson pressetalskvinne i Star Tour Norge til Dagbladet.no.

- Uforståelig

Thailandske myndigheter har sterkt frarådet utenlandske turister å fortsette ferieoppholdet på grunn av smittefare. Norske Star Tour stiller seg bak denne advarslen.

- Utifra dagens situasjon synes jeg det er uforståelig at man velger å bli med tanke på alle de som er rammet. Vi har stengt nå, og har ikke flere reiser til Phuket den første måneden, sier Petterson.

Sverige er det turistlandet som er hardest rammet av flodbølgen i Sørøst-Asia. Til sammen er 2915 svensker fortsatt savnet. Svenskene som har funnet tilbake til sol og strandliv midt oppe i etterdønningen av naturkatastrofen befinner seg i de mindre rammede områdene i Krabi, Kho Lanta og Kata Karon.

- Jeg tror mange har problem med å ta inn over seg hva som egentlig har skjedd. Jeg tror dette dreier seg om mennesker som ikke har sett så mye til katastrofen, sier Agneta Åstrand, informationsjef på Apollo til Aftonbladet.

- I disse områdene har myndighetene vært veldig raske meg å rydde opp på stranda, forklarer Åstrand.

Vil ikke reise hjem

Svenske Fritidsreisers pressetalskvinne forteller at reisebyrået har problem med å overtale en del av de svenske turistene til å reise hjem.

- Vi har turister i Phuket som ikke har forstått hvor alvorlig situasjonen er. I et sekund prater vi med reisende som gråter over sine døde, og i neste sekund sier noen andre at de ikke vil reise hjem før de har fått bestilt Taxfree-kvoten. En ganske absurd situasjon, sier Marie Malmros i Fritidsreiser.

Barer gjenåpnet

Den rammede kystlinjen i Thailand ligner søndag fortsatt en krigssone, men langsomt er det i ferd med å oppstå en viss orden. En klynge barer i Patong Beach i Phuket har åpnet, men det finnes fortsatt flere hunder og katter der enn kunder.

Innenriksdepartementet sier at hjelpemannskapet kommer til å fortsette letingen etter de døde i alle fall en uke til i det sønderknuste ferieparadiset Khao Lak.

STRANDLIV:</B> Svenske turister fortsetter å kose seg på Thailands strender. - En ganske absurd situasjon, sier Marie Malmros i svenske Fritidsreiser.
KATASTROFEN:</B> Mens hjelpemannskap er i full gang med rydde opp langs Phi Phi-øyene, soler svenskene seg på strendene lenger sør.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media