Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solfylt helg

Sør- og Østlandet er værtaperne.

SOOOOOOL: Store deler av landet får sol i helga. Foto: NTB Scanpix
SOOOOOOL: Store deler av landet får sol i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Store deler av Norge dekkes av en høytrykksrygg hele helga, sier Lillian Bergheim, vakthavende meteorolog i StormGeo.

Sør- og Østlandet er værtaperne neste langtidsperiode.

- Høytrykket vil gi mye pent høstvær i store deler av landet i helga. Unntaket er Sør- og Østlandet som ligger utsatt til og disse områdene kan nok vente seg litt nedbør i form av regn fredag og lørdag.

I Troms og Finnmark kan det komme enkelte snøbyger langs kysten. Langs kysten lengst sør kan det blåse kuling i helga.

Fortsatt mildt I Nord-Norge har kuldegradene gjort sin vinterentré, men i Sør-Norge er det mildt.

Og sånn vil det holde seg neste ti dager.

- Det blir små temperaturendringer. I Nord-Norge kan det blir litt stigende temperaturer utover i neste uke, sier Bergheim.

Neste uke vil et nytt høytrykk oppstå i Norskehavet og trekke inn og legge seg over Midt-Norge. Men fra vest presser lavtrykk på.

Pent i vest - Dette fører til at det som eventuelt kommer av nedbør utover i neste uke fortsetter å falle på Sør- og Østlandet, slik som i helga.

- For Vestlandet og Midt-Norge sin del ser neste uke ut til å fortsette med mye pent høstvær, sier Bergheim.

Lenger nord er prognosene mer usikre. Temperaturene vil nok stige litt, og det som eventuelt kommer av nedbør vil nok komme mer som regn/sludd enn snø slik som i helga.

Solfylt helg
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling