SOMMERVÆR I VENTE:   Sør- og Østlandet vil få pent vær gjennom hele helga, ifølge Frode Korneliussen ved Storm Weather Center. Her fra Hvalstrand Bad i Asker i juni i fjor.  Foto: Lars Lindqvist / Dagbladet
SOMMERVÆR I VENTE: Sør- og Østlandet vil få pent vær gjennom hele helga, ifølge Frode Korneliussen ved Storm Weather Center. Her fra Hvalstrand Bad i Asker i juni i fjor. Foto: Lars Lindqvist / DagbladetVis mer

Solfylt helgevær i Sør-Norge

Og kanskje litt sol i Nord-Norge også?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Fredag og lørdag ser ut til å bli de eneste dagene med noe som kan minne om sommerlige temperaturer i Nord-Norge, sier Frode Korneliussen ved Storm Weather Center.

Temperaturene kan ifølge Korneliussen ligge på mellom 15- 20 grader i Finnmark og Troms, mens temperaturene i Nordland vil holde seg mellom 10-12 grader.

- Hittil i år har det vært en gjennomsnittstemperatur på 8 grader i Nordland, og det har det vært mye fokus på. De vil nok merke at det vil komme et lavtrykk inn mot Vestlandet og Midt-Norge på fredag. Dette vil gi regnbyger på Vestlandet, i Midt-Norge og i Nordland. Etter hvert også mer nordover i Norge, sier han.

Sør-og Østlandet ser ut til å slippe unna nedbøren og vil få pent vær gjennom hele helga. I helga vil det komme en høytrykksrygg i sør, og det blir fint sommervær. I slutten av helga vil temperaturene trolig gå opp mot og kanskje over 25 grader. Men i Nord vil det ikke bli varmere, sier Korneliussen.