Solfylt påske i Sør-Norge har gitt besøksrekorder ved flere alpinanlegg

Knallvær i Sør-Norge og mye snø i fjellet har ført til besøksrekord ved en rekke skianlegg denne påska.

KNALLVÆR: Hele Sør-Norge har hatt sol i påska, noe som har gitt svært gode besøkstall for alpinanleggene. Her fra Trysil. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
KNALLVÆR: Hele Sør-Norge har hatt sol i påska, noe som har gitt svært gode besøkstall for alpinanleggene. Her fra Trysil. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er vår beste påske noen gang, sier daglig leder for Hovden skisenter i Aust-Agder, Sture Bodahl-Pilegård, til Fædrelandsvennen.

Med et gjennomsnitt på 2 000 besøkende hver dag i påska, har omsetningen blitt 37 prosent høyere enn påska 2017.

- Det avgjørende for hvor mange som kommer er naturligvis været, både her og ved kysten, sier han.

Det er flere steder enn i Aust-Agder som har hatt fint påskevær. I perioden 23. mars til og med 1. april har Bergen hatt 75,7 timer med sol, Oslo 85.6 timer og Trondheim 85,2 soltimer, ifølge NRK.

Statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid sier soltimeregistrering er relativt nytt, og at det derfor er vanskelig å sammenligne tidligere påsker.

- Men for Vestlandet og Bergen sin del er nok denne påska den beste på årevis, sier han.

Rekordbesøk

- Vi kommer til å passere over 22 000 dagsbesøk gjennom påskeuka. Med sammenhengende godt vær i en hel uke, har vi ikke sett maken, sier direktør Harald Haaland i Myrkdalen Fjellandsby på Voss til NRK.

Ved Eikedalen skisenter i Hordaland melder de om den beste påska siden de startet anlegget i 1982.

Østlandet har også hatt knallvær, men Skistar, som eier og driver alpinanleggene i Trysil og Hemsedal, har ingen besøkstall.

De opplyser imidlertid at det har vært godt med besøkende ved anleggene deres i påska.

- Vi har hatt veldig mye besøk begge steder hele påsken. Det har vært en uvanlig fin vinter og fint påskevær, sier pressekontakt Linda Morell i Skistar til NTB.

Knalltall på Sørlandet

Det er ikke bare Hovden som har hatt gode besøkstall i påska. Flere av de andre skianleggene på Sørlandet melder også om rekorder både i antall besøkende og omsetning i påskeuka.

På Eikerapen alpinsenter i Vest-Agder er daglig leder Rolf Martin Nygård storfornøyd med uka som har gått.

- Vi har hatt 3300 besøkende, noe som slår vår beste påske fra 2011 med 20 prosent, sier han til Fædrelandsvennen.

Også Brokke alpinsenter i Setesdal i Aust-Agder og Sirdal skisenter i Tjørhom i Vest-Agder satte besøksrekord denne påsken. Ved Ljosland skisenter i Vest-Agder har det vært 55 prosent flere besøkende enn i 2017, og Røldal i Hordaland melder også at de går mot rekord, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisa har det også vært en god påske i Rogaland. Daglig leder ved Sauda skisenter i Rogaland, Lars Reidar Fosstveit, sier de har hatt værgudene på sin side den siste uka.

- Drømmepåske, den beste på mange, mange år, sier han til Aftenbladet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer