Solgløtt i helga

Temperaturene faller igjen til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Butikkene har salg på sommerklær og sydenturene er utsolgte. Østlandet fikk sin sommer tidlig i år, og har siden vasset i regn og flom i flere uker. Sola holdt ut litt lenger i nord, men nå ser det ut til at den har gjemt seg også her. I et fortvilt forsøk på å skrive en gladnyhet ringte Dagbladet.no til meteorologisk institutt, men håpet brast, dessverre.

Les mer om været her.

- Litt sol i helga, sier statsmeteorologen, men det er ikke mye å skryte av. For de aller fleste blir det noe sol, men også regnbyger. Og det er høydepunktet i langtidsvarselet. Til uka blir det verre.

Best i Midt-Norge

Statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen ved Meteorologisk institutt gjennomsøker listene etter godværet, og plukker frem det nordlige Vestlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal. Her blir det stort sett pent vær, med temperaturer opp imot 25 grader på søndag, sier han.

– Men i Nordland vil det ta litt tid før varmen tar seg opp. Tidlig lørdag får de enkelte byger før det blir bedre utover dagen, temperaturene vil ligge mellom 10 og 15 grader. På søndag vil innlandet få temperaturer over 20 grader, sier Johnsen.

Sørlige del av Vestlandet og Sørlandet må regnes å være helgas tapere, med spredte regnbyger hele helgen. I Troms og Finnmark blir det kjølig, med rundt 13-14 grader helga igjennom. Troms får spredte nedbyger, men i Finnmark ser det ut til å bli oppholds søndag.

Østlandet vil få en relativt fin lørdag, mener Johnsen, med solgløtt og temperaturer over 20 grader. Gleden er derimot kortvarig, for lørdag kveld trekker skyene inn over regionen, opplyser statsmeteorologen.

SOLGLØTT: Skyene dekker nok det meste av landet, men sola dukker opp noen steder i løpet av helga. Så dukker den bak skyene igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SOLGLØTT: Skyene dekker nok det meste av landet, men sola dukker opp noen steder i løpet av helga. Så dukker den bak skyene igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Høydepunkt

For den som er misfornøyd med helgevarselet er det ingen plaster på såret i vente.

– Nei, helga er nok høydepunktet i forhold til det vi har i vente. Det blir ikke noen bedring i neste uke, sier Johnsen.

Det blir heller dårligere, skal en tro Meteorologisk institutts langtidsvarsel. Det er varslet små temperaturendringer, i negativ retning. Det blir noe lavere temperaturer jevnt over.

Hvor det er best å feriere i sommer kan ikke meteorologen gjøre rede for. Men hvor været har vært verst er ikke like vanskelig å avgjøre.

– Vi har sett en hel del nedbørsrekorder på Østlandet i år, sier Johnsen.

– Vi har ikke akkurat det været vi hadde håpet på i disse ferietider, avslutter meteorologen.

Les om været der du bor her.

Solgløtt i helga