SALGET ØKER IGJEN: Utbygger Njøl Østerhus (t.h.), sammen med sønnen Cato og tømrer Petter Johansen (t.v.). Foto: Hans Iver Odenrud
SALGET ØKER IGJEN: Utbygger Njøl Østerhus (t.h.), sammen med sønnen Cato og tømrer Petter Johansen (t.v.). Foto: Hans Iver OdenrudVis mer

Rogaland-salget tar seg opp

Solgt etter tre år og 1,4 mill. i priskutt

Etter kraftige priskutt kan det nå se ut som om markedet for nyboliger i Rogaland har begynt å ta seg opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Rogalands største lokale utbygger, Njål Østerhus, har etter sommeren solgt boliger for 135 millioner kroner, mot 43 millioner i fjor, skriver Finansavisen.

Han har med sitt selskap Øster Hus Gruppen virkelig fått kjenne oljenedturen på kroppen det siste året. I forrige uke skjedde det imidlertid noe som ikke har skjedd på lang tid, da utbyggeren solgte ti boliger i løpet av en uke.

- Det er to og et halvt år siden vi har solgt ti boliger på én uke. Og vi har allerede avtalt kontraktsmøte for salg av ytterligere seks hus. Flere er kommet ned fra gjerdet og folk er mer optimistiske, forteller Østerhus til avisen.

Merket et skifte

Utbyggeren forteller til Finansavisen at de merket et skifte i begynnelsen av september, og at selskapet solgte godt den første uken.

- Vi var spent på om det bare var et blaff, men med et salg på 135 millioner i september og hittil i oktober, ser vi at det fortsetter, sier Østerhus.

I samme periode i fjor var salget på kun 43 millioner kroner, mens det i forrige toppår, i 2012, var på hele 150 millioner kroner.

Priskutt

Ifølge Østerhus går det mest i blokkleiligheter, firemannsboliger og rekkehus, men utbyggeren har også solgt to eneboliger. De har ifølge avisen lagt ute for salg i hele tre år, og prisene måtte kuttes kraftig før de ble solgt.

- Ja, vi har kuttet prisen fra 5,3 millioner kroner da de ble lagt ut, til 4,6 millioner kroner som de nå ble solgt for. Det var i vår vi satte prisen ned til 4,6 millioner, sier han.

I snitt har selskapet måttet kutte prisene på boligene de selger med 200.000 kroner, men nå er det stopp.

- Nei, nå opplever vi at bunnen er nådd og kommer ikke til å sette ned prisene ytterligere. Vi har nådd et nytt normalnivå, og kostnadene er også kommet ned, sier Østerhus til Finansavisen.

Flere nyheter:

800 nye Oslo-boliger - salgsstart til våren?
Hegnar: - Detter er et molboland
Hobbyinvestorer kan puste lettet ut