Solgt for 12 ganger prisantydning

Het budkamp om hus og brygge ved Sognefjorden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det gamle huset ved Sognefjorden ble tidligere denne uka annonsert med en prisantydning på 200 000 kroner.

Etter en het budrunde torsdag ettermiddag ble det solgt for 2 450 000 kroner. Det var ti budgivere som kjempet om sjøeiendommen.

Egen brygge

Huset er i svært dårlig stand, men har en flott beliggenhet i strandkanten av Amlabukti i Sognefjorden. Dessuten har det egen brygge (man slipper å søke om dispensasjon fra strandloven for å få bygget en....) .

Salget har vakt stor oppsikt, og er bredt omtalt i Sogn Avis.

Nabohus tunge å selge

Med til historien hører det at de flunkende nye sjøhusene som ligger på tomta ved siden av,  er problematiske å få solgt. De er markedsført som eneboliger til en pris på rundt 2,5 millioner.

Rønner som perler

RØNNE MED BRYGGE: Det gamle huset på 93 kvadrater og et snaut mål tomt, men med attraktiv brygge, gikk for 2 450 000 kroner. FOTO: ELI GROTLE/SOGN AVIS
RØNNE MED BRYGGE: Det gamle huset på 93 kvadrater og et snaut mål tomt, men med attraktiv brygge, gikk for 2 450 000 kroner. FOTO: ELI GROTLE/SOGN AVIS Vis mer

Salget av det gamle huset viser at det ikke bare er rundt Oslofjorden og på Sørlandet at «rønner» med flott beliggenhet går for millioner. Kampen om strandperlene foregår også på Vestlandet og nordover langs kysten, og resulterer i stadig høyere priser.

Men en slik eiendom ville ganske sikkert blitt adskillige millioner dyrere om den lå  ved Oslofjorden.

Solgt for 12 ganger prisantydning