Solgt for 200 kroner av jentegjeng

Først skal den 15 år gamle jenta ha blitt banket opp av sine fem venninner. Så solgte de henne til en mann, som skal ha voldtatt henne for 200 kroner, før jentegjengen banket henne opp igjen. I går ble den 33 år gamle mannen varetektsfengslet for tre uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepet skal ha skjedd mandag kveld i et skur utenfor Rognan sentrum, rundt to mil sør for Fauske i Nordland.

15-åringen fortalte foreldrene sine om mishandlingen og voldtekten da hun kom hjem seinere på kvelden, og foreldrene kontaktet umiddelbart Saltdal lensmannskontor, som nå etterforsker saken.

- De anmeldte både voldtekt og andre former for vold. Hva det dreier seg om, vil jeg ikke kommentere, sier politiadjutant Bjarte Walla i Salten politidistrikt til Dagbladet.

- Gjennom etterforskningen har vi dannet oss et relativt klart bilde av hva som har skjedd. Men jeg vil ikke kommentere om det er en sammenheng mellom mishandlingen og voldtekten, sier han.

Lensmann Egil Rasmussen i Saltdal har tidligere bekreftet at jentegjengen plukket ut 15-åringen til å prostituere seg, og at 15-åringen måtte gjøre dette mot sin vilje.

Lærepenge

Tre av de mistenke jentene er 14 år, mens to er 15 år. De fem jentene skal ha ønsket å gi 15-åringen en lærepenge, og de skal ha mishandlet henne i flere timer mandag kveld. Etter mishandlingen kom de i kontakt med en mann ved hotellet på Rognan. Jentene skal ha tilbudt ham å ha sex med 15-åringen, hvis han betalte 200 kroner.

Den angivelige voldtekten ble fullbyrdet på en sofa i et skur på et nedlagt skipsbyggeri, femti meter unna hotellet, og bare hundre meter fra Rognan sentrum.

Årsaken til at mannen er siktet for voldtekt, er at 15-åringen skal ha satt seg til motverge mot mannens seksuelle tilnærmelser, etter at hun var solgt.

Da 15-åringen møtte igjen venninnene sine, skal mishandlingen ha fortsatt. Gjengen mente 15-åringen prøvde å lure til seg pengene. På grunn av de to hundre kronene skal hun ha blitt lugget, slått og sparket. Hun skal også ha blitt rispet og stukket med nåler, og utsatt for seksualisert vold.

Politiet brukte to dager på å finne ut hvem den angivelige voldtektsmannen er. Han ble pågrepet uten dramatikk i løpet av onsdagen.

Etter det Dagbladet erfarer, er jentene mistenkt for grov legemsbeskadigelse. Bare 15-åringene er over den kriminelle lavalder. Barnevernet er koblet inn i saken.

- Både fornærmede og de mistenkte får profesjonell oppfølging. Jeg kjenner ikke til at noen av dem har vært i kontakt med politiet tidligere, sier politiadjutant Bjarte Walla i Salten politidistrikt.

Mannen er siktet for voldtekt og utuktig omgang mot et barn under 16 år. Han er av utenlandsk opprinnelse, og flyttet til Saltdal for rundt en måned siden. Mannen måtte bistås av tolk under rettsmøtet, som ble holdt for lukkede dører.

Erkjenner ikke skyld

Begrunnelsen var faren for bevisforspillelse og hensynet til privatlivets fred, siden Saltdal er et lite samfunn. Den siktede mannen hadde samtaler med sin forsvarer, Roald Angell, i en halvtime før rettsmøtet. Tre polititjenestemenn passet på ham.

- Men min klient erkjenner ikke straffskyld. Han benekter voldtektsanklagene, og tar dette svært tungt, sier 33-åringens forsvarer, Roald Angell, til Dagbladet.

SJOKKERT: - Jentene som står bak dette var jo bestevenniner med offeret og hang sammen hele tida, sier Catherine Olsen (t.v.). På bildet er hun sammen med (fra venstre) Sara Lundbakk, Anette Jansen og Silje Helen Gusjås, på stedet der overgrepene fant sted.