Solgt til mafia

Kristina (22) fra bygda i Litauen ville redde familien ved å jobbe i Norden. I stedet ble hun voldtatt, slått og truet til å selge sex i Oslo. Nå kan hennes historie sende åtte menn og ei kvinne i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ET STED I LITAUEN (Dagbladet): Hvert år blir flere tusen østeuropeiske kvinner bortført og tvunget til prostitusjon. Såkalt Human Trafficking er storindustri for organiserte kriminelle. Kristina fra Litauen er Norges første offisielle trafficking-offer.

Den tynne jenta ser opp et kort øyeblikk. I snart to timer har hun fortalt om hvordan hun ble lokket ut i prostitusjon. Om voldtekter og om hvordan hun ble brutt ned med psykisk og fysisk vold før hun ble brakt til Norge og solgt som en vare til horekunder. Under hele samtalen har hun sett rett ned i den svarte bordplata. Nå løfter hun hånda og rydder bort et hårstrå fra øynene.

- For dem var vi bare et leketøy og en inntektskilde. De så ikke på oss som mennesker. De behandlet oss ikke som mennesker. Vi var bare noen de kunne plage, håne og tjene penger på, sier hun.

Det blir stille i noen sekunder.

- Gode mennesker gjør ikke slike ting. Men for disse mennene tror jeg ikke at det er håp. De kommer nok aldri til å forstå hva de gjorde mot meg.

Ni personer siktet

Politiet i Oslo har siktet til sammen ni personer for å ha voldtatt, slått og tvunget Kristina og en annen russisk jente til å selge sex fra leiligheter i Oslo. Saken vil i løpet av kort tid bli oversendt statsadvokaten som vil ta stilling til tiltalespørsmålet. Når saken kommer opp i retten, kan den såkalte «trafficking-paragrafen» bli brukt i Norge for første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer