– Solgt til pedofile av far

Politiet leter etter en tsjekkisk gutt (13).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren (43) ble pågrepet av politiet 18. desember, og sitter nå fengslet siktet for å ha bidratt til overgrep mot sønnen. Han er også siktet for å ha bortført ham fra barnevernet, som hadde tatt omsorg for gutten.

Politiet mener faren har tjent penger ved å selge gutten til pedofile, som så har utnyttet ham seksuelt. Dette skal ha skjedd både i guttens hjemland, Tsjekkia, og i Norge, etter at den tsjekkiske familien kom hit i høst.

Siste spor i Bergen

– Barnevernet tok omsorg for gutten etter å ha fastslått at han har vært utsatt for alvorlige seksuelle overgrep. Dette har skjedd i Tsjekkia, men det er også en siktelse for overgrep foretatt i Norge, sier politiadvokat Sven T. Røer til Dagbladet.

Barnevernet mente også at 13-åringen, som beskrives som autist med psykiske problemer, blir straffet og slått av faren

13-åringen kom til Norge med sin familie i høst. Moren og brødrene har reist tilbake til Tsjekkia. 13-åringen var tatt hånd om av barnevernet, og befant seg på en barnevernsinstitusjon på Østlandet. Søndag 16. desember fikk han gå ut for en kortvarig pause, og forsvant.

Gutten ble senere observert mens han gikk inn i en leiebil. Bak rattet satt en mann som ifølge politiet hentet 13-åringen på vegne av faren.

Det siste sporet av gutten er i Bergen natta mellom 19. og 20. desember. Både 13-åringen og sjåføren, som politiet kjenner identiteten på, er etterlyst av politiet

Frykter flere overgrep

Politiet frykter at gutten allerede er ute av landet, og at han er på vei tilbake til Tsjekkia.

– Faren indikerte at også han var på vei tilbake til Tsjekkia, og nektet å svare på spørsmål i retten. Vi frykter at også sønnen er på vei tilbake til Tsjekkia, og at han kan utsettes flere overgrep der, sier Røer.

Faren er varetektsfengslet til over nyttår med brev- og besøksforbud. Han er siktet etter straffelovens paragraf 195, første ledd, som straffes med fengsel med inntil 10 år.

– Vårt overordnede mål nå er å få brakt gutten i sikkerhet, sier Røer.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med den siktede 43-åringens advokat, Tor Kjærvik, i går kveld.

AKTOR I SAKEN: Politiadvokat Sven T. Røer.