Solgt til ukjent gruppe for ukjent pengesum

Ingenting i verden er verd sin vekt mer enn treskillingsmerket fra Sverige.

SOLGT: Treskillingsmerket med gul trykk har gått under hammeren for ukjent pris. Men det er fremdeles verdens dyreste frimerke, fastholder auksjonarius David Feldman. Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI/SCANPIX
SOLGT: Treskillingsmerket med gul trykk har gått under hammeren for ukjent pris. Men det er fremdeles verdens dyreste frimerke, fastholder auksjonarius David Feldman. Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Verdens dyreste og mest sjeldne frimerke ble i går solgt. Men til manges skuffelse har kjøperen, et «internasjonalt konsortium», valgt å holde både kjøpesummen og sin egen identitet hemmelig.

Men den berømte auksjonariusen David Feldman understreker i en pressemelding at det lille frimerket fremdeles er verdens dyreste objekt i forhold til vekta.

Solid investering i turbulent tid«Dette berømte frimerket med en historie som i seg selv er opphavet til en rekke publikasjoner, ble kjøpt av et internasjonalt konsortium for et uoppgitt pengebeløp. Vi hadde fire budgivere og meldte sin interesse; Til slutt deltok to av dem aktivt, og konsortiumet ble vinneren», skriver Feldman i en pressemelding.

Ifølge auksjonariusen har personene i konsortiumet kjøpt frimerket i den tro at det er et solid investeringsobjekt i en turbulent tid.

- Konsortiumet ønsker å holde prisen hemmelig. Men jeg er ikke i tvil om at både pris og konsortiumets medlemmer vil bli offentlig kjent med tiden, sier David Feldman.

Verdifull trykkfeilDet er med andre ord ingen grunn til å tro at frimerket ble solgt for mindre enn prisen det oppnådde ved forrige offisielle salg: 2,875 millioner sveitsiske francs som den gangen utgjorde omlag 13 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer