Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solgt ut

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Avtalen mellom det britiske medieselskapet Mecom og Orkla ble endelig signert i går. Den innebærer at Orkla går inn med en enda større eierandel i medieselskapet enn opprinnelig tenkt, og dessuten må Orkla yte Mecom et lån på en milliard kroner. Til gjengjeld blir Orkla Medias direktør Bjørn Wiggen direktør i det britisk ledete medieselskapet.

• Dermed er en stor del av norsk dagspresse overlatt til en eier som verken viste seg å ha tilstrekkelig med penger eller som representerer et publisistisk verdigrunnlag som samsvarer med norsk pressekultur. Det kan sies mye om denne salgsprosessen, ryddig har den ikke vært. I hvilken grad de publisistiske prinsipper som har ligget til grunn for Orkla Medias eierskap i norske aviser vil bli videreført, er på ingen måte avklart selv om Mecoms toppsjef, David Montgomery var raus med løftene da han presenterte seg for norsk offentlighet tidligere i sommer. Vi konstaterer at en vesentlig del av den norske dagspressen er avhendet for en rett linser. Mer var ikke Orklas verdigrunnlag verd for selskapets ledelse og styre.