Starts nye eiere og investorer Mads Nesset, Frode Fagerli, Robin Reed og Christopher Langeland etter 1. divisjonskampen mellom Start-Florø på Sør arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Starts nye eiere og investorer Mads Nesset, Frode Fagerli, Robin Reed og Christopher Langeland etter 1. divisjonskampen mellom Start-Florø på Sør arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Lokker publikum til 1. divisjonskamper

Solgte 1000 sesongkort på fire minutter

Start kuttet kraftig i prisen på 1.000 sesongkort for å lokke til seg publikum etter nedrykket.

(Finansavisen): For å lokke tilskuere til førstedivisjonskampene som venter, la Start ut 1000 sesongbilletter til 299 kroner, skriver Finansavisen.

- De ble utsolgt på fire minutter, sier arbeidende styreleder i IK Start, Christopher Langeland, til avisen.

- Vi er godt over 3500 solgte sesongkort nå og håper og tror vi klarer målet om å nå 5000 sesongkort, forteller han.

Billige billetter

I 2018-sesongen budsjetterte Start ifølge Finansavisen med 5300 tilskuere i snitt pr. kamp. Fasiten ble 4772, og det inkluderer også kampen mot Lille­strøm da det var solgt 10 500 billetter, de fleste av dem til 1 krone stykket.

Langeland vil imidlertid ikke ut med hvor mye det har redusert billettinntektene.

- Vi klarte å oppnå en høyere gjennomsnittlig billettpris enn det vi budsjetterte med, og vi er derfor over budsjettet for 2018, sier han til avisen.

Underskudd

Årets sesong ble nok likevel annerledes enn det de nye investorene i Start En Drøm AS hadde sett for seg da de gikk inn med millionene sine i sørlandsklubben i fjor sommer.

40 millioner kroner over ti år dedikerte ifølge Finansavisen Christopher Langeland, Frode Fagerli, Robin Reed, Mads Nesset og Kjetil Aasen, som alle er engasjert i bettingselskapet Gaming Innovation Group.

I årets sesong var det budsjettert med et underskudd på 30 millioner kroner, men Langeland uttalte tidlig i november til Fædrelandsvennen at det ville bli større enn det.

- Vi har styrt mot et kontrollert underskudd i 2018-sesongen som vi er komfortable med. Det endelige resultatet er ikke klart ennå, sier Langeland til Finans­avisen.

Andre økonominyheter:

- Må fort ned i pris for å få solgt før jul
Spår dobling «Det engelske kvarter»