Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solgte 115 leiligheter på én dag

Gjelsten-selskapet Profier fikk solgt 115 av 150 Fornebu-leiligheter på 24 timer.

Kan smile bredt: Salget av siste byggetrinn av Fornebuporten har gått forrykende for Bjørn Rune Gjelstens Profier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
Kan smile bredt: Salget av siste byggetrinn av Fornebuporten har gått forrykende for Bjørn Rune Gjelstens Profier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Da tredje boligtrinn i Fornebuporten ble lagt ut for salg denne uken, røsket ansatte i Aker-selskapene vekk halvparten av boligene, skriver Finansavisen.

- Behovet for arealeffektive leiligheter her ute er så stort at vi gjerne skulle ha bygget 2—300 flere leiligheter til samme formål, sier markedsdirektør i Profier, Kristen Rikter-Svendsen, til avisen.

Totalt består prosjektet av 450 boliger, og 300 av disse er allerede blitt ferdigstilt. Da de siste 150 ble lagt ut for salg, tok det kun timer før over hundre var solgt. Etter ett døgn var 115 leiligheter solgt, og 48 timer etter salgsstart var 121 av 150 solgt.

Effektive enheter Rikter-Svendsen forteller til Finansavisen at Profier har satset på effektive enheter; den største leiligheten er på 56 kvadratmeter, og stykkprisene strekker seg fra 2,1 til 5 millioner kroner.

- Vi gjorde først et roadshow blant ansatte i Aker-selskapene, og det avstedkom 70 bud fra ansatte i Aker Solutions, Det norske oljeselskap, Kværner og Aker ASA. Det har heller ikke manglet øvrige interessenter, og spesielt besteforeldre og foreldre av barn i etableringsfasen har vært interessert, forteller han.

For selskapet, som eies 80 prosent av Bjørn Rune Gjelsten, har hele salgstrinnet ifølge avisen en salgsverdi på en halv milliard kroner.

- Vi har siktet oss inn mot de som jobber på Fornebu, samt beboere i Bærum og på Oslo vest som ikke har mange alternativer hvis de vil kjøpe leilighet med heis og garasje. Derfor har vi laget et prosjekt med små, arealeffektive enheter, store uteoppholdsarealer, samt høy innestandard med designkjøkken og gulvvarme i alle rom — enkelt sagt et kvalitetskonsept, mener Rikter-Svendsen.

Flere nyheter: iHus begjært konkurs for ellevte gang
19-åring kjøpte hytte til 31 mill.
Denne boligen smalt 2,7 millioner over takst

Hele Norges coronakart