Solgte alt - bor i bilen

Nå reiser familien på tre rundt i Europa.

FRITID: Kajsa Rosengren Larsson (29) sa opp jobben for å leve van-livet. Samboeren Willie (34) har tatt ett års permisjon fra jobben. Her med datteren Wera (2). Foto: Privat
FRITID: Kajsa Rosengren Larsson (29) sa opp jobben for å leve van-livet. Samboeren Willie (34) har tatt ett års permisjon fra jobben. Her med datteren Wera (2). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kajsa Rosengren Larsson (29) og samboeren Willie (34) solgte alt og bor nå i vanen sammen med dattera Wera (2).

- Dette er en herlig måte å få leve på en periode i livet – bare å reise rundt, sier Kajsa på telefon til Dagbladet.

Familien har vært på reisefot siden april i år. Akkurat nå befinner de seg i Frankrike, sør for Lyon. Planen er å dra videre til Spania og Portugal og bli der i november og desember.

Tidligere jobbet Kajsa som sosionom, men etter foreldrepermisjonen sa hun opp jobben for å følge drømmen. Samboeren Willie, som arbeider som elektriker, fikk ett års permisjon fra jobben.

- Ettersom tida går, kjenner vi at vi får mer og mer ro, og det tidligere hverdagsstresset kjennes langt borte, sier Kajsa til den svenske avisa Expressen, som først omtalte saken.

PLASS TIL ALT: I vanen har familien alt de trenger. Foto: Privat
PLASS TIL ALT: I vanen har familien alt de trenger. Foto: Privat Vis mer

Familietid

Det beste med van-livet, synes Kajsa at er å være sammen med familien.

- Det beste med turen er at vi får være sammen, og bruke tid sammen med vår datter. Det er en helt fantastisk frihet å ha alt man trenger i bilen sin og bare kjøre dit man vil, sier Kajsa til Dagbladet.

ROMSLIG: For det meste sover familien sammen i den store senga bak i bilen. Her sover Wera (2) godt. Foto: Privat.
ROMSLIG: For det meste sover familien sammen i den store senga bak i bilen. Her sover Wera (2) godt. Foto: Privat. Vis mer

For i vanen mangler de ingenting. Der er det fire senger. Taket kan nemlig løftes slik at man kan sove der også, men for det meste sover de alle tre sammen i en stor seng bak i bilen. I tillegg er det dusj og toalett og et lite kjøkken med to gassbluss i vanen.

- Vi savner ingenting, vi har alt vi trenger, sier Kajsa.

Da de reiste i april, gikk turen først fra Ängelholm i Skåne der de bodde, til Stockholm, så til Kiruna og Lofoten. Derfra kjørte de sørover gjennom Norge.

- Lofoten var helt fantastisk. Hele Norge var helt fantastisk, sier Kajsa.

Sveits er favoritt

Vanen dro videre til Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Østerrike, Slovenia og Kroatia. Fem uker tilbrakte de i Sveits. Særlig Sveits har gjort inntrykk, forteller Kajsa. Både menneskene, dyra, naturen og vandringene til fjelltoppene var helt fantastiske.

- Sveits har absolutt vært vårt favorittland. Naturen der er helt ubeskrivelig, det er som å kjøre i en film.

FAVORITT: Både dyra, menneskene og naturen i Sveits gjorde inntrykk, forteller Kajsa Larsson. Foto: Privat
FAVORITT: Både dyra, menneskene og naturen i Sveits gjorde inntrykk, forteller Kajsa Larsson. Foto: Privat Vis mer

Når det gjelder soling og bading, kommer Kroatia ifølge Kajsa høyt opp på lista, med det krystallklare vannet.

Finansiert av hussalg

Det var salget av huset der de bodde som gjorde det mulig å ta et års pause og bare reise. Huset i Skåne ble bygget for tre år siden, og da de fikk et bud på huset, tenkte paret at nå var det på tide å følge drømmen.

- Vi solgte huset og det ga oss mulighet til å kjøpe denne vanen og reise bort en stund. Det er vi veldig takknemlige for.

Kajsa sier de lenge hadde tenkt på å bryte opp, gjøre noe helt annet en stund.

- Vi tenkte at i stedet for å kjøpe et nytt hus med en gang, er det nå vi skal reise. Det kjennes som en drøm, men det var nå vi hadde mulighet, når det ikke er noe skole som binder datteren vår, sier Kajsa.

GJORDE INNTRYKK: - Som en film, mener Kajsa Larsson om naturen i Sveits. Her er Willie (34) med datteren Wera (2). Foto: Privat
GJORDE INNTRYKK: - Som en film, mener Kajsa Larsson om naturen i Sveits. Her er Willie (34) med datteren Wera (2). Foto: Privat Vis mer

Hvor ferden går videre etter Portugal i desember, har de ikke planlagt ennå, men de har mulighet til å være på tur helt til april neste år.

- Vi får se hva tiden viser, det kommer litt an på været også. Når vi seinere kommer hjem, kommer vi til å ha med oss minnene livet ut, sier Kajsa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer