Solgte bein fra truede dyrearter

En 49 år gamle butikkeier fra New York må tilbringe sommeren i fengsel etter at han tilsto salg av menneskerester og bein fra truede dyrearter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eieren er dømt til 90 dagers fengsel for salg av bein fra truede dyrearter og menneskedeler fra amerikanske indianere. Han må begynne straffen sin i juni, og må dessuten betale en bot på 70 000 kroner.

  Denne straffen er ingenting mot den dommen mannen risikerer å få i tillegg neste uke, melder Associated Press. Han vil da måtte svare for en føderal rett der han kan få opptil 11 år bak murene og 420 000 kroner i bøter. Amerikansk lov forbyr salg av menneskerester fra amerikanske indianere. Stevens har tilstått salg av hodeskaller fra gravplassene til Seminole og Peoria indianere.

  Andre ulovlige gjenstander mannen solgte fra sin forretning var en ørnehodeskalle, en stol laget av en elefantfot og hånden til en chimpanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer