Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solgte billig bensin med falske NRK-vester

Ble tilbudt «full tank» for 200 kroner på Furuset i Oslo i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg trodde det var min dag i dag, sier Svein Kristoffersen.

I morges kjørte han inn på bensinstasjonen «Jet» på Furuset i Oslo. Her møtte han to personer iført gule vester med NRK P1-logo på som sa at de hadde et tilbud til ham.

Fra NRK P1

- Jeg skulle til å fylle bensin, da en kvinne kom bort til meg. Hun sa at hun var fra NRK P1 og tilbød meg full tank for to hundre kroner. Jeg skulle fylle for fire hundre, så jeg takket selvfølgelig ja.

Kvinnen viste Kristoffersen videre til mannen som stod litt i bakgrunnen, slik at de kunne gjøre opp. Mannen fikk to hundre kroner kontant av Kristoffersen, mens kvinnen betalte regningen med et kredittkort.

Svindel

Det kunne høres ut som et uskyldig PR-stunt.


Problemet var bare at de to for det første ikke var ansatte i NRK, og for det andre at kredittkortet de brukte var stjålet.

- I tillegg skjønte jeg etterhvert at de to ikke hadde vært helt edru heller, tilføyer Kristoffersen.

Etter å ha ringt NRK og fått beskjed om at dette ikke var noe PR-stunt fra deres side. Ringte Kristoffersen til politiet.

Tidligere kjente

- Det var til sammen fire bilister som tok i mot tilbudet, sier Stig Tonsjø, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

De har nå pågrepet mannen som var med på svindelen. Kvinnen er fortsatt på frifot. Begge skal være tidligere kjenninger av politiet.

Misbruk av logo

NRK tar avstand fra svindelsforsøket.

- Det er dumt at NRKs logo misbrukes på denne måten. Dette har ingenting med NRK å gjøre, sier informasjonsdirektør i NRK, Sigurd Sandvin, som understreker at dette nå er en politisak.

Lettet samvittigheten

I etterkant av det hele, ringte Kristoffersen til ConocoPhillips, som eier «Jet»-stasjonene. Han bad dem sende ham en faktura slik at pengene han sparte på å kjøpe bensin av de to svindlerne kunne tilbakebetales.

- Nå er min samvittighet ren, sier han.

SELGEREN: Det var på «Jet»-stasjonen på Lindeberg, at fire bilister fikk kjøpe billigere bensin i morges.