MESTER GRØNN: - Vi har fått veldig god uttelling på nett det siste året. Vi ser at stadig flere ønsker kort vei til gartneriet, sier Erling J. Ølstad. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen
MESTER GRØNN: - Vi har fått veldig god uttelling på nett det siste året. Vi ser at stadig flere ønsker kort vei til gartneriet, sier Erling J. Ølstad. Foto: Ivan Kverme/FinansavisenVis mer

Solgte blomster for 1,12 milliarder

Erling J. Ølstad startet med én butikk tidlig på 80-tallet.

(Finansavisen:) - Vi er veldig fornøyde med en så god omsetningsvekst i et marked som nærmest står stille, sier Erling J. Ølstad, adm. direktør i Mester Grønn til Finansavisen.

De siste fem årene har salgsinntektene til Mester Grønn økt med over 30 prosent.

I fjor satte blomsterforhandleren ifølge avisen igjen ny omsetningsrekord, hele 77 millioner mer enn året før. I til sammen 35 år har selskapet hatt kontinuerlig vekst.

Mester Grønn har 119 heleide butikker i Norge, og eies av brødrene Erling og Ola Ølstad, som fungerer henholdsvis som adm. direktør og styreleder.

Nettsalget vokser

Det er flere årsaker til suksessen, ifølge Ølstad:

- Vi kjører veldig tungt på kursing, kvalitet og ivaretagelse. Vi ser også at kundene ønsker mer veiledning om blomster, sier han til Finansavisen.

Det er blitt en økende trend å kjøpe blomster på nett. Økt salg igjennom nettbutikken har også bidratt til veksten for Mester Grønn.

- Vi har fått veldig god uttelling på nett det siste året. Vi ser at stadig flere ønsker kort vei til gartneriet, sier han.

Ølstad vil ikke gå ut med konkrete tall på omsetning på nett, men tror utviklingen vil fortsette.

Påvirkes av kronekursen

Selv om omsetningen spirer og gror for Mester Grønn, så visner fremdeles bunnlinjen. Ølstad forteller at de påvirkes i stor grad av den svake kronen.

- Vi tar ikke kronekursen så veldig tungt, siden det ikke er noe vi kan styre. Det som er viktig for oss er at driftsresultatet øker, sier han til avisen.

I fjor åpnet Mester Grønn tre nye butikker, og har planer om å ekspandere ytterliggere i 2018.

- Vi overtok nylig en butikk i Bergen fra Finn Schjøll, og har planer om å åpne en ny butikk på Østerås i løpet av året, sier han.