THE HILLS: Det er Wood arkitektur + design som står bak utformingen av Ankerveien 12, som også er blitt markedsført under navnet The Hills. Illustrasjon: 3destate.no
THE HILLS: Det er Wood arkitektur + design som står bak utformingen av Ankerveien 12, som også er blitt markedsført under navnet The Hills. Illustrasjon: 3destate.noVis mer

Solgte boliger for 150 mill.

Eiendomsinvestor og milliardær Pål G. Gundersens luksusprosjekt The Hills i Holmenkollen slo an hos boligkjøperne.

(Finansavisen:) - Markedet er vanskeligere enn det var for ett år siden, men vi har solgt alle boligene i prosjektet. Det ble lagt ut i august. Dette viser at ikke alt i boligmarkedet går ned, sier utbygger Pål G. Gundersen til Finansavisen.

I et svakt boligmarked tok det bare to og en halv måned å selge alle enhetene i nybyggprosjektet i Holmenkollen i Oslo. I forkant hadde 750 personer meldt sin interesse. Kun én av boligene ble annonsert i det åpne markedet.

- Vi har solgt boliger for nesten 150 millioner kroner, og prosjektet er nå sluttsolgt. Det var ni eneboliger og tomannsboliger som hadde en pris på mellom 16 og 17,5 millioner kroner, sier eiendomsmegler Hans Houeland i Nordvik & Partners, som hadde ansvaret for formidlingen av de nybygde boligene i Ankerveien 12.

Startet i 2012

- Vi valgte å bygge boligene ferdig før vi begynte å selge. Vanligvis finansierer banken halvparten av utbyggingen, og da må man selge en viss andel av prosjektet, men her hadde utbygger råd til å finansiere frem til ferdigstillelse, forklarer Houeland til avisen.

Og utbygger er ingen hvem-som-helst. Eiendomsinvestor Gundersen er en av de største boligeierne i Oslo, med mange bygårder på hovedstadens vestkant i porteføljen gjennom eierselskapet Merkantilbygg Holding.

I tillegg har han ifølge Kapitals 400 rikeste-liste for 2017 tjent gode penger på Geilo de seneste årene, blant annet på drift og leilighetssalg på Highland Lodge. Han eier også Vestlia Resort, og er oppført på listen med 5,3 milliarder kroner i formue.

Nå er altså boligene i Ankerveien 12, som Gundersen har jobbet med siden høsten 2012, ute av porteføljen, skriver Finansavisen. Det var da den første søknaden om prosjektet ble sendt til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Det er Wood arkitektur + design som står bak utformingen av Ankerveien 12, som også er blitt markedsført under navnet The Hills.

Andre økonominyheter:
​- Nå er fisken i sjøen og selskapet kommer til å levere godt
- Aksjeinvestorer ser på muligheten for å putte pengene i arbeid andre steder