Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solgte bredbånd til utviklingshemmet

Ståle har betalt rundt 10 000 kroner, men veit ikke hva ADSL er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ståle Mikarlsen fra Vadsø har betalt rundt 10 000 kroner i regninger for ADSL de siste to årene. Pengene han gjerne skulle brukt til nye møbler og moped, gikk rett til Telenor inntil hjelpevergen hans tittet på telefonregningene.

- Hjelpevergen min spurte hvorfor jeg betalte for ADSL. Jeg vet ikke hva det er for noe, sier Mikarlsen til Dagbladet Finnmarken.

Ståle har etter alt å dømme blitt overtalt til å kjøpe bredbånd av en ivrig telefonselger. Men det er aldri blitt installert ADSL hjemme hos ham.

 Nå får Ståle hjelp av broren til å rydde opp. Brødrene krever pengene tilbake av Telenor og reagerer sterkt på at selskapet kan ha solgt ADSL til mange senile og svakerestilte.

Informasjonssjef Knut Sollid i Telenor sier til avisa at de ikke kan garantere at Ståle får tilbake pengene.

- Telenor har ingen forutsetning for å vite om en person er psykisk utviklingshemmet.

Finnmark Dagblad spør om det er mulig at Telenor har solgt ADSL til mange senile og svakerestilte.

- Svaret på det spørsmålet er ja. Er det virkelig Telenors ansvar å vite dette? Ansvaret må være på enten kommunens eller de foresattes side, svarer Sollid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media