Solgte busser for halv pris til bekjente

Unibuss sin eksterne granskingsrapport er klar.

KORRUPSJON: Til sammen 13 personer er siktet i korrupsjonssaken som er tilknyttet Unibuss, som driver rutebussvirksomhet i Oslo. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
KORRUPSJON: Til sammen 13 personer er siktet i korrupsjonssaken som er tilknyttet Unibuss, som driver rutebussvirksomhet i Oslo. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sitter du på informasjon om uregelmessigheter knyttet til Unibuss eller andre kommunale selskaper? Send epost til 2400@db.no, sms til 2400 eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet har siktet totalt 13 personer i forbindelse med korrupsjonssaken i Unibuss, tre av dem var ansatt i selskapet da de ble siktet, og en har vært tidligere ansatt i selskapet.

En ny rapport har funnet nye tilfeller av korrupsjon, dermed har saken større omfang en først antatt.

Det var i midten av september i fjor det ble kjent at tre ledere var siktet for korrupsjon i forbindelse med Unibuss. Blant disse er en sjef som innrømmer å ha kvittert for 3,1 millioner kroner i bestikkelser fra det tyske busselskapet MAN.

Overfakturering De andre tilfellene som har blitt kjent er blant annet at Unibuss betalte 650 000 for oppussing av tidligere direktør Helge Leites bolig, og flere tilfeller av overfakturering.

I september i fjor styret i Unibuss engasjerte advokatene i Wiersholm til å gjennomføre en ekstern gransking av selskapet, for å undersøke informasjonen som tydet på at det kunne være korrupsjon i selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer