Solgte datteren tre ganger på Internett

Britiske Moira Greenslade (33) agerte surrogatmor, og solgte sin nyfødte datter til tre forskjellige ektepar. Hun var lenge under mistanke av politiet, som hadde fått tips. Nå risikerer hun fengsel i opptil ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Den gravide kvinnen averterte sin ufødte datter til salgs på Internett. Tre barnløse par som alle svarte på annonsen, la penger på bordet for å sikre seg barnet. Til sammen skal Moira Greenslade ha mottatt vel 75000 norske kroner fra de tre parene, skriver britiske aviser.

Gråt av glede

Et av parene satt på venterommet ved Princess Anne's Hospital i Southampton og ventet på at Greenslade skulle føde deres datter. Det de ikke visste, var at to andre par allerede hadde betalt penger for å få barnet. Et par som hadde fått mistanke om Greenslades praksis, varslet politiet om hva som var i ferd med å skje.

- Etter at barnet var født, snudde Moira seg mot oss og sa: «Her er barnet deres. Nå er dere endelig en familie,» forteller Andy og Janet Rashly til Daily Mail.

Paret hadde lenge prøvd å få barn, og gleden var stor. De trodde Greenslade var en vanlig surrogatmor, og hadde full tillit.

- Doktorene lot meg vaske og mate barnet. Jeg skalv og gråt av glede, sier Janet Rashly.

Politi på sykehuset

Kort tid etter ble paret tatt til side av en sosialarbeider ved sykehuset. Med tårer i øynene fortalte hun at politiet ville snakke med dem. Politiet fortalte at de hadde etterforsket Greenslade over en periode, og at tre forskjellige par hadde betalt penger for barnet.

- Det var helt forferdelig. Det var som i en vond drøm, sier Janet Rashly.

Politiet arresterte Greenslade, som skal ha forklart at pengene hun fikk ble brukt på en ferietur for henne og hennes seks år gamle sønn. I England er det lov å føde barn på vegne av andre. Men det er ikke tillatt å ta imot penger for utover utgifter til svangerskapet.