Solgte eneboligtomt for 69 millioner kroner

Selgeren endte med å gi 11 millioner kroner i rabatt.

Tom Johnsen klarte ikke å få 80 millioner kroner for tyrolerhuset på Bygdøy. Han fant en kjøper som var villig til å betale 69 millioner. Foto: Eivind Yggeseth.
Tom Johnsen klarte ikke å få 80 millioner kroner for tyrolerhuset på Bygdøy. Han fant en kjøper som var villig til å betale 69 millioner. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tom Johnsen jaktet 80 millioner for et tyrolerhus fra 1976 på Bygdøy. Ifølge Finansavisen er eiendommen, med 2,5 mål tomt, nå solgt for 69 millioner. Planen er at den skal rives for å gi plass til en ny, stor enebolig.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt. Det er alt jeg kan si, sier eiendomsmegler Tom Johnsen til Finansavisen.

Ingen lokkepris

«Det er i hvert fall ingen lokkepris» slo Johnsen fast om prisantydningen på 80 millioner.

Takstmannen som regnet seg frem til 80 millioner baserte dette på en teknisk verdi av hovedhus, garasje og sjøbod på åtte millioner og 72 millioner for tomten. Når kjøper har betalt 69 millioner og vil rive hovedhuset, betyr det at de to er ganske enige om tomteverdien som tilsvarer 27,6 millioner kroner pr. mål, skriver Finansavisen.

Sydsiden av Bygdøy

Den skyhøye prisen har sammenheng med at eiendommen er en av få på sydsiden av Bygdøy med dypvannskai. Mens naboene østover har en strandlinje bestående av langgrunn gjørme er det mudret foran denne eiendommen helt inn til et storslagent bryggeanlegg.

«Her kan du fortøye en 40-fots Princess», skrøt Johnsen da eiendommen ble lagt ut for salg, og han understreket at det heller ikke fantes turister i området som ellers på Bygdøy.

1850

Finansavisen kan fortelle at selgers familie har hatt eiendommen siden 1850-tallet da familiens fremsynte oldefar, Peter Tiedemand Malling kjøpte eiendommen. Den gang Bygdøy var et feriested. Senere er eiendommen delt i mange små parseller.

Andre økonominyheter:
Fikk nøkkelen i juni og solgte etter få uker: Gevinst 1,6 millioner
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja