Solgte falsk heroin - tiltalt for bedrageri

Skrapte murpuss av husveggene og solgte det til narkomane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skrapte murpuss av husveggene og solgte det som heroin til narkomane i Oslo. Nå er 28-åringen tiltalt for bedrageri.

- Det er første gang jeg skal være aktor i en sak der noen er tiltalt for bedrageri, ved at de har solgt noe som angivelig skulle være narkotika, men som bare var sementstøv, sier politiadvokat Kåre Kalvå i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

28-åringens forsvarer, advokat Hans Olav Bytingsvik er veldig overrasket over tiltalen.

- Jeg stiller meg ganske uforstående til tiltalen om salg av murpuss. Min klient har ikke solgt heroin og har altså ikke gjort noe straffbart, sier Bytingsvik.

Mannen fra Lørenskog i Akershus skal også ha gjort seg skyldig i flere andre straffbare forhold.

- Vedkommende er også tiltalt for å ha hatt tre stjålne Visa-kort i lomma, 72 narkotiske tabletter og mindre mengder amfetamin. I tillegg har han kjørt bil uten førerkort og gått rundt i Oslo sentrum med en etterligning av et skytevåpen, sier Kalvå.

Saken kommer opp i Nedre Romerike tingrett i begynnelsen av mars.

(NTB)

BEDRAGERI: Mannen skrapte murpuss av veggene og solgte det som heroin. Nå er han tiltalt for bedrageri. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
BEDRAGERI: Mannen skrapte murpuss av veggene og solgte det som heroin. Nå er han tiltalt for bedrageri. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer