Jarle L. Kristiansen: Fanger stadig flere kunder. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.
Jarle L. Kristiansen: Fanger stadig flere kunder. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.Vis mer

Solgte fiskestenger, sneller og snøre for 75 millioner

Flyfish er en pengemaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): En lidenskapelig fluefisker kan fint bruke titusener av kroner på hobbyen sin. Finansavisen kan fortelle at det gir gode tall for utstyrsgrossisten Flyfish.

God butikk I fjor økte omsetningen med nesten 20 prosent til 75 millioner kroner mens resultat før skatt ble nesten tredoblet og endte på 11,2 millioner kroner. I 2014 fikk de i tillegg drahjelp av en svingende valuta, noe som trakk resultatet kraftig opp.

- Norge utgjør bare en bitteliten del av salget vårt, og den svekkede krona har gitt store utslag, forteller daglig leder Jarle Løhren Kristiansen til Finansavisen.

Selskapet, som ble etablert i 2002, er den største grossisten innenfor high-end fluefiskeutstyr, og dekker hele Europa. De største markedene er Russland, Skandinavia og England.

450 forhandlere - Vi har ti salgsrepresentanter i Europa som besørger 450 forhandlere, for det aller meste spesialforretninger innenfor fluefiske. Vår strategi er å bygge merkevarer gjennom spesialforretningene. Det gjør ikke de store kjedene, sier Kristiansen til Finansavisen.

Selskapet er et heleid datterselskap av våpengrossisten Schou, som igjen er heleid av Knut Axel Ugland Holding. De kjøpte selskapet av et engelsk ektepar i 2005, og siden har de økt salget jevnt og trutt.

Flere nyheter Kuttet prisen 18 mill. på luksusbolig
Tesla-gave lokker ikke boligkjøperne til Reitans villa
Reitan fikk ikke solgt - huset trekkes fra markedet
Selger slott med Tesla på kjøpet