FLIS: Selger du nok flis blir det også mye penger. Foto RANDEM/METTE Dagbladet
FLIS: Selger du nok flis blir det også mye penger. Foto RANDEM/METTE DagbladetVis mer

Solgte flis for 124 mill. og tjente fett med penger

Det er mye varme og gode penger i flis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):- Vi er veldig godt fornøyd med den forbedringen vi hadde i fjor, sier adm. direktør Håkon Knappskog i Pemco Trepellets til Finansavisen i dag.

Selskapet har i det stille bygd seg opp til å bli en betydelig pelletsaktør i det norske og svenske markedet.

I 2013 steg driftsinntektene med nesten 7 millioner kroner til 124 millioner, mens både driftsresultatet og bunnlinjen doblet seg til henholdsvis 23 og 15 millioner kroner.

Kjøper inn mye flis - Forbedringen skyldes at vi har tatt i bruk flere nye anlegg, noen få effektiviteringsgrep og en reduksjon i råvarekostnad. Vi kjøper inn mye flis til vår pelletsproduksjon og i fjor falt prisen, sier Knappskog til Finansavisen.

I dag har selskapet en produksjonskapasitet på cirka 60.000 tonn trepellets i året, noe som tilsvarer omlag 290 gigawattimer (GWh) fornybar energi. I 2013 ble det levert omtrent 115 GWh gjennom 62 egne varmesentraler i Norge og Sverige.

Pemco Trepellets er en del av Pemco-konsernet, hvor faren, Bjørn Erling Knappskog, er største eier. Konsernet har en årlig omsetning på cirka 2,5 milliarder kroner.

Vil produsere varme Fremover ønsker Knappskog å fylle egne varmesentraler med pelletsen selskapet produserer.

- Vår strategi er å vokse gjennom å produsere varme, sier han til Finansavisen.

Første steg på den veien er å kjøpe fjernvarmeanlegget til Akershus Energi på Risenga i Asker. Det nye anlegget vil levere rundt 10 GWh varme i året til både offentlige og private kunder.

I januar inngikk Pemco Trepellets også avtale med Hafslund Varme om å overta ansvaret for varmeleveransene til Hafslund Varmes kunder på Jessheim, etter at selskapet besluttet å skrinlegge planene om en omfattende fjernvarmeutbygging på Jessheim sist sommer, skriver avisen.

Flere nyheter Når helvete fryser til
- Betaler 20.000-40.000 kroner for sommerkroppen
Alt om Northug-bilen og alle andre biler