Med kvadratmeterpriser på opptil 127.000 kroner ble 35 av 45 leiligheter solgt ved salgstart for nybyggprosjektet Røa Torg i Oslo. Illustrasjon: 3D ESTATE
Med kvadratmeterpriser på opptil 127.000 kroner ble 35 av 45 leiligheter solgt ved salgstart for nybyggprosjektet Røa Torg i Oslo. Illustrasjon: 3D ESTATEVis mer

Solgte for 310 mill. første dag

Med kvadratmeterpriser på opptil 127 000 kroner ble 35 av 45 leiligheter solgt ved salgstart. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) – Vi trodde vi skulle bruke lengre tid på å selge mindre enn vi allerede har gjort, sier prosjektmegler Finn Bragnes i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til Finansavisen.

Tidligere i måneden gikk salgsstart for nybyggprosjektet Røa Torg, som ligger ikke så langt fra grensen mellom Oslo og Bærum. Totalt består prosjektet av 63 leiligheter, men i første salgstrinn var det 45 leiligheter som ble lagt ut i markedet.

Før salgsstart omtalte Finansavisen at det var over tusen interessenter på liste. Bragnes forteller at status nå er at 35 av 45 leiligheter ble solgt første dag. Dermed er det nå solgt leiligheter for 310 millioner kroner. Totalt har prosjektet med alle 63 leiligheter en samlet salgsverdi på 541 millioner.

127.000 pr. kvm.

Leilighetene har ifølge avisen prislapp fra 5,1 til 19,45 millioner kroner og størrelsen spenner fra 51 til 152 kvadratmeter. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er på 98.000 kroner, mens den høyeste kvadratmeterprisen ligger på 127.000 kroner, for toppleilighetene.

– Det var flere interessenter på endel av leilighetene og det ble da avgjort med loddtrekning. De som ikke vant frem i denne, har førsterett når vi nå har fremskyndet salget av de siste 18 leilighetene, forteller Bragnes.

Det siste salgstrinnet skulle etter planen først legges ut for salg i juni, men salget er nå allerede i gang.

- Vil bli priskutt

Finansavisen har tidligere omtalt at etter et rekordsterkt år i nyboligmarkedet i Oslo i fjor har farten avtatt, og salget har falt. Også Bragnes bekrefter at farten i Oslo-markedet generelt har avtatt, men mener Røa Torg representerer et «mikromarked som lever sitt eget liv».

– Røa er et lokalmarked med begrenset tilbud og stor etterspørsel. Det er kanskje produsert rundt 200 leiligheter ved Røa-krysset i nyere tid. Når vi selger 78 prosent av leilighetene ved salgstart viser det at det åpenbart er et større behov.

– Men i andre deler av Oslo, hvor det er blitt bygget mye og kan bygges mye, er situasjonen en annen. Der kommer vi til å se at det blir for mange boliger til salgs nå som etterspørselen avtar. Mange steder er det nå sterk konkurranse om kjøperne. Og det vil åpne for priskutt, tror Bragnes, ifølge avisen.

– Mange av utbyggerne klarer fint å levere boliger til en litt lavere pris. Ting som er litt forhastet satt sammen og litt for optimistisk på pris, vil slite med å finne kjøpere til samme prisnivåer som vi hadde på slutten av fjoråret.

LUKSUSBOLIG: Amerikas dyreste eiendom til salgs. For 250 millioner dollar, en sum tilsvarende over 2 milliarder norske kroner, kan den heldige kjøperen sikre seg et hus få andre boliger kan sammenlignes med. Video: Tri-Blend Media. Vis mer

Andre økonominyheter:
Fire tips for å unngå kortsvindel
Milliardær sikrer gevinst - 120 mill. på kroken