- Solgte for 6000 kroner på tre timer

Hacan bestemte seg for å slutte på skolen da han prøvde å selge dop for første gang.

STUDIETID: Hacan Ucarli (30) har tatt studiekompetanse mens han har sonet i fengsel. Til høsten skal han studere. Den ekskriminelle mannen bruker nå sine erfaringer til å forsøke å hjelpe ungdommer på å hjelpe ungdom vekk fra den kriminelle løpebanen. Foto: Håkon Eikesdal
STUDIETID: Hacan Ucarli (30) har tatt studiekompetanse mens han har sonet i fengsel. Til høsten skal han studere. Den ekskriminelle mannen bruker nå sine erfaringer til å forsøke å hjelpe ungdommer på å hjelpe ungdom vekk fra den kriminelle løpebanen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BASTØY (Dagbladet): - Det begynte med at jeg henta 50 ecstasytabletter. De solgte jeg på gata for 6000 kroner på tre timer. Da bestemte jeg meg for å slutte på skolen og drive med det på heltid, sier Hacan Ucarli.

30-åringen, som nå soner på Bastøy fengsel, snakker om hvordan han begynte sin kriminelle karriere.

En karriere som endte med at han ble dømt til åtte års fengsel for flere grove narkotikaforbrytelser, blant annet det politiet mener er tilbakelevering av til sammen 165 kilo hasj i tilknytning til den såkalte Broken Lorry-saken, av politiet omtalt som Norgeshistoriens største narkotikasak.

Nå har Ucarli startet et nytt liv og hjelper ungdom vekk fra et liv med dop og kriminalitet.

Glemte norsk 30-åringen er født i Norge, men flyttet med foreldrene til Tyrkia da han var seks år gammel. 17 år gammel flyttet han tilbake. Da havnet han raskt i trøbbel.

- Jeg hadde glemt norsk. Jeg fikk tilbud om en skoleplass, men det var på en skole for problembarn. Etter hvert ble jeg kjent med folk som nå er dømt for alvorlig kriminalitet. En av dem drev med narkotikasalg, sier Ucarli til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer