Budkrig: Denne bygården i Erling Skjalgssons gate 24 på Frogner i Oslo bikket 80-millioners grensen etter budkamp. Foto: Privatmegleren.
Budkrig: Denne bygården i Erling Skjalgssons gate 24 på Frogner i Oslo bikket 80-millioners grensen etter budkamp. Foto: Privatmegleren.Vis mer

Solgte Frogner-hus for 81 mill.

Kunne blitt solgt for 10 millioner mer for halvannet år siden, mener megler.

(Finansavisen.no):​ - Vi hadde rundt 50 interessenter på visning i løpet av to dager, og sju av disse var med i budrunden, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren.

Han har mange salgsoppdrag i bygårdsmarkedet i hovedstaden og for kort tid siden la han ut Erling Skjalgssons gate 24 A og B på Frogner for salg.

Prisantydning på 75 millioner

Bygården har 14 leiligheter og totalt bruksareal på 1.363 kvadratmeter, fordelt på fem etasjer. I tillegg inneholder bygården et uutbygget loft.

- Første bud var på 60 millioner. Så kom det flere på banen og vi endte på 81 millioner, forteller Langtind, til Finansavisen.

- Jeg var på befaring på eiendommen for et drøyt år siden og da konkluderte vi med en verdivurdering på rundt 80 millioner. Men så har markedet endret seg siden den gang og sammen med selger fant vi ut at det var riktig med en priskorrigering før vi la ut bygården. Særlig fordi det er en kjøpergruppe som er borte og det er utviklerne, som kjøper for å splitte opp og selge leilighetene enkeltvis.

4,5 millioner i leieinntekter

I tiden da utviklerne var med på å drive opp budrundene, kunne prisen fort ha bikket 90-millionersgrensen, tror Langtind.

- Hadde den vært solgt for halvannet år siden, kunne den fort gått for 10 millioner mer, ja. Men da var det overoptimisme i markedet. Gitt at utviklerne er borte, er jeg veldig positivt overrasket over den store interessen, sier megleren, ifølge avisen.

Ifølge Langtind forventer man leieinntekter på mellom 4,5 og 4,7 millioner kroner i året fra bygården, skriver avisen.​ Salgssum på 81 millioner fordelt på 1.363 kvadratmeter gir en kvadratmeterpris på nær 60.000 kroner.

Andre økonominyheter:​
​Aksjetsunami kan gi kurskollaps
Arvetabber du må unngå ​