SKUFFENDE: Grace Skaugen fikk bare 59 millioner for denne Frognervillaen i Oslo. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen.
SKUFFENDE: Grace Skaugen fikk bare 59 millioner for denne Frognervillaen i Oslo. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen.Vis mer

Solgte Frognervilla med 21 millioner i rabatt

Grace Skaugen måtte gi hele 21 millioner kroner i rabatt for å få solgt praktvillaen på Frogner i Oslo.

(Finansavisen): - Hun har vært knallhard på prisen veldig lenge, sier en markedsaktør.

Men selv Grace Skaugen måtte til slutt bukke under for markedskreftene for å få solgt sin gedigne eiendom i Gyldenløves gate 49A og B på Frogner, skriver Finansavisen.

Hun gikk optimistisk ut med en prislapp på 80 millioner kroner, men endelig prislapp havnet på 59 millioner kroner. Kjøperen skal være en forholdsvis anonym investor.

Grace Skaugen: - Privat

Rabatten på 21 millioner kroner ble gitt etter at Skaugen hadde forsøkt å selge eiendommen i godt over et år. Opprinnelig var det Torbjørn Ek som hadde oppdraget. Da Finansavisen først omtalte salgsforsøket i juli i fjor hadde Ek allerede jobbet i flere måneder uten å finne kjøpere.

«Årets råeste boligselger», var den gang tittelen i Finansavisen. Så viste det seg at Grace Skaugen ikke var så rå som først antatt. Til slutt var det Michelle Krefting som lyktes med å finne en kjøper.

- Jeg er ikke interessert i å gi en kommentar til det. Det er et privat anliggende, sier Grace Skaugen til Finansavisen.

Personer med kjennskap til prosessen forteller ifølge avisen at hun etter å ha gått ut med 80, kuttet prisen til 70. Her skal hun imidlertid ha holdt fast veldig lenge før hun måtte ned på 50-tallet. Den endelige prisen harmonerer godt med de mellom 50 og 70 millionene som markedsaktører anslo som riktig verdi overfor Finansavisen i fjor.

Særdeles flott

Boligen fremstår ifølge avisen som særdeles flott selv om det er en ti års tid siden den ble pusset opp.

Huset er på totalt 400 kvadratmeter med garasje og gjesteleilighet på 50 kvadratmeter i tillegg. Tomten utgjør ett mål.

Innvendig har boligen stor stue og spisestue i hovedetasjen i tillegg til terrasser og flere soverom og bad i andre etasje. Kjelleren skal være innredet med rom for både trening og avslapning.

Andre økonominyheter:

- Dette er alle risikofaktorer - også for Oslo Børs
- Oslo Børs kan falle ytterligere 10 prosent
31-åring knuste prisrekord for hytteøy i Indre Oslofjord