Solgte hjemmebrent til medelever

Sju ungdommer, elever ved ungdomsskoler og videregående skoler i Trondheim, har foreløpig blitt siktet for kjøp og videresalg av store mengder hjemmebrent til skolekamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Trondheim ruller nå opp en større hjemmebrentsak i byen. Salgsnettet ble avdekket da politiet arresterte en hovedmottaker som skal ha mottatt hjemmebrent for salg. Vedkommende skal så ha skaffet seg kontakter med ungdommene som har stått for den videre distribusjonen. Målgruppa for videresalget skal blant annet ha vært unge medelever.

Under etterforskningen fant politiet hjemmebrent hjemme hos flere av ungdommene som er under etterforskning.

Sjef Arne Sørli ved forebyggendegruppen i Trondheim politidisktrikt bekrefter overfor Adresseavisen at foreløpig sju ungdommer har blitt siktet for salg av hjemmebrent. Forleden ble to ungdommer på 16 år dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 2500 kroner i forhørsretten i Trondheim. De ble dømt for å ha solgt over 200 liter hjemmebrent til skolekamerater siden fjor sommer, angivelig med økonomisk profitt som motiv.

Flere ungdommer venter på å få saken prøvd i retten straks politiet overleverer saken til påtalemyndighetene. Foreløpig er politiet i Trondheim svært sparsomme med opplysninger av hensyn til den videre etterforskningen.