Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solgte hus i Finnmark for 5,2 millioner

- Ny rekord, sier eiendomsmegleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Torsdag i forrige uke bestemte huskjøper Pål Johansen fra Hammerfest seg. Han slo til på huset i Salsgata 19 i Hammerfest sentrum. Pris: 5 250 000 kroner.

- Onsdag i forrige uke funderte jeg voldsomt på dette. Å betale mer enn fem millioner kroner for et hus gjorde meg lettere kortpustet. Men etter å ha sovet på saken våknet jeg opp torsdag morgen, sikker i min sak. Da var det enklere å ta avgjørelsen, sier han til Finnmark Dagblad.

- Kolossalt mye

Boligen er på 349 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Boarealene utgjør 203 kvadratmeter, mens de resterende 146 går med til næringsareal.

- 5,2 millioner er kolossalt mye. Jeg tror ikke det er omsatt noe hus i hele Finnmark for den prisen tidligere, sier eiedomsmegler Steinar Halvorsen i Eiendomsmegler 1 til Dagbladet.no.

Han forteller at at prisen er to millioner kroner over forrige salgsrekord. Den ble satt i oktober i fjor og lød på 3,1 millioner kroner.

Årsaken til den høye prisen er, ifølge Halvorsen, beliggenheten til huset.

- Boligen ligger midt i Hammerfest sentrum. Man har utsikt til torget og til indre havn. I tillegg er parken nærmeste nabo, sier han.

- KOLOSSALT MYE: Eiendomsmegler Steinar Halvorsen tror det aldri har blitt solgt et så dyrt hus i Finnmark tidligere. Men han var aldri i tvil om at de ville få over fem millioner for huset. Foto: Allan Klo/Finnmark Dagblad
- KOLOSSALT MYE: Eiendomsmegler Steinar Halvorsen tror det aldri har blitt solgt et så dyrt hus i Finnmark tidligere. Men han var aldri i tvil om at de ville få over fem millioner for huset. Foto: Allan Klo/Finnmark Dagblad Vis mer

Ristet på hodet

Eiendomsmegleren forteller at mange i lokalsamfunnet ristet på hodet da han satt prisen på boligen til over fem millioner.

- Folk ristet på hodet og sa at jeg aldri kom til å få solgt huset. Da var det ekstra artig å få solgt det til den prisen vi ville ha, sier han.

For huset var ikke vanskelig å få solgt i det hele tatt. Et bolighus med utleiermulighet i underetasjen, oppsatt i 1999 og med god standard, var tydeligvis attraktivt.

- Ikke noe er lagt til tilfeldighetene i det huset, for å si det sånn.

Snøhvit-effekten

Boligmarkedet i Hammerfest er hett for tiden, og Halvorsen mener det ikke finnes noen annen grunn enn Snøhvit-utbyggingen i Barentshavet.

- Vi selger nå rundt 100 boliger i Hammerfest på et år, og det er mye for én megler, sier han.

Foto: Allan Klo/Finnmark Dagblad
Foto: Allan Klo/Finnmark Dagblad Vis mer

Han forteller at boligprisene i Hammerfest er fordoblet siden 2003.

- Prisene skyter i været, og markedet er hett. Men foreløpig er det ikke hetere her enn i Alta. Der er kvadratmeterprisen på boliger enda høyere enn i Hammerfest.

Godt kjøp

Den nye eieren overtar huset i mars. Han mener selv han har gjort et godt kjøp.

- Isolert sett mener jeg dette ikke er en høy pris. Se bare på leilighetene i Panorama-blokkene et steinkast unna huset jeg har kjøpt. Kvadratmeterprisen på disse er mye høyere enn det som ble lagt på bordet for Salsgata 19, sier Pål Johansen til Finnmark Dagblad.

FORNØYD KJØPER: Huskjøper Pål Johansen skal drive begravelsesbyrå i første etasje.
MIDT I SENTRUM: Boligen, som er oppsatt i 1999, har utsikt utover havna og har parken som nærmeste nabo.
Hele Norges coronakart