Solgte kjendissuvenir: - Koster liv og helse

Auksjon hjalp Venstre plusse på valgkampkassa. Abid Raja hadde håpet på 100 000 for sitt bidrag, men fikk bare en tidel. Kveldens bombe? At noen betalte 5000 kroner for «Kulturell opplevelse med Grunde Almeland». - Jeg er sjokkert, sier Grunde Almeland.

FIKK PENGER TIL PARTIET: Men Abid Raja, med et blunkefjes på lur, mener hans bidrag var verdt langt mer. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FIKK PENGER TIL PARTIET: Men Abid Raja, med et blunkefjes på lur, mener hans bidrag var verdt langt mer. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er jo sinnssykt billig!

Abid Raja auksjonerte i dag bort vimpelen han fikk for deltakelsen i «71 grader nord».

Venstre-nestlederen samlet inn 10 000 blanke kroner for vidunderet, men dét er visstnok et røverkjøp av de sjeldne - ifølge Raja selv.

- Hvert 71 grader nord-flagg er verdt minst 100 000 kroner, skriver Raja i en SMS til Dagbladet.

Han avslutter setningen med en emoji av typen blunkefjes.

- Det koster faktisk liv og helse å være med i Norges kuleste og tøffeste program. Å ha det flagget til odel og eie er stor stas, sier Raja, som nå altså ikke lenger har dette flagget til verken odel eller eie.

Vegetarmiddag til 3000

Abid Raja er ikke pengelens, ifølge Dagbladets opplysninger.

Auksjonen var snarere for å samle inn penger til Venstre valgkampkasse. Der i gården er muligens økonomien noe mer anstrengt.

Hvis du er av den sultne typen, kunne du kjøpt deg en vegetarmiddag tilberedt av stortingsrepresentant Ingvild Thorsvik (V).

Thorsvik sverger til et liv uten kjøtt, og middagsdaten med henne gikk for 3000 kroner under auksjonen. Dagbladet har fått bekreftet at landbruksminister Sandra Borch (Sp) ikke var blant budgiverne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer