Solgte krigsplaner for å redde konas hobby

Trengte penger til å hermetisere frukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nyheten ble slått stort opp i gårsdagens utgave av den pakistanske avisa The News: Da Pakistan og India braket sammen i 1965, kjente pakistanerne allerede til motstandernes strategi.

For 20 000 rupi (drøye 3500 kroner) hadde en indisk brigader solgt planene - for å finansiere konas hobby med å hermetisere frukt og grønnsaker.

Lanserer bok

Det var Gohar Ayub Khan, sønn av tidligere president Ayub Khan, som kom med avsløringene, melder Reuters.

Intervjuet ble gjort i forbindelse med at presidentsønnen nå kommer med en ny bok.

Gohar, som også har vært utenriksminister i Pakistan, forteller at offiseren er i live i dag, og at han hadde en høystående stilling i India før han pensjonerte seg.

Krigen mellom India og Pakistan endte etter tre uker med åpen kamp, da FN fikk i stand en våpenhvile.

Skal etterforske

MINNES: 6. september hvert år markerer pakistanske soldater slutten på 1965-krigen med India. Men bidro hermetisert frukt til en tidlig løsning? FOTO: SCANPIX/EPA
MINNES: 6. september hvert år markerer pakistanske soldater slutten på 1965-krigen med India. Men bidro hermetisert frukt til en tidlig løsning? FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

I India slås saken stort opp i dagens aviser.

Myndighetene lover å etterforske saken, selv om de sier de stiller seg tvilende til at en brigader har kunnskap om krigsstrategi som kan være til nytte for motstanderne.

Ifølge Asian News International (ANI) tror indiske forsvarseksperter at opplysningene kan være konstruert som et PR-stunt å promotere Khans bok.

- Jeg tar ikke dette alvorlig, sier generalløytnant og krigsveteran M. L. Chibber til nyhetsbyrået.

AVSLØRTE: Presidentsønn og tidligere utenriksminister Gohar Ayub Khan kom med opplysningene i et intervju med en pakistansk avis.