Solgte leilighet - fikk praktvilla

NRKs Lottelise Folge og Carl-Erik Grimstad solgte sin trange tomannsbolig i Bærum. For salgssummen på 1,460 millioner kroner fikk de en gedigen villa i Drammen med stor hage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er paret to av stadig flere som dagpendler til jobbene sine i Oslo.

- Vi måtte ha en større bolig og var villige til å pendle dersom vi fant vår drømmebolig. Vi flyttet lenger vekk fra Oslo for å få mer for pengene, sier Lottelise Folge til Dagbladet.

Verken hun eller ektemannen har bodd i Drammen tidligere. De kjente ingen. Men da de fikk se huset, ble all tvil skjøvet til side, også for de tre barna.

For 1,460 millioner kroner kunne de for vel et år siden flytte inn på 300 kvadratmeter. De fikk en svær tomt med gamle epletrær, og en carport med fire garasjer på kjøpet. Huset ligger inntil skogkanten i Drammen, og de har utsikt over hele byen.
Kontrasten er stor til tomannsboligen på 100 kvadratmeter de flyttet fra i Bærum. Den hadde et knøttlite kjøkken, liten stue og mikroskopisk hage.

De jobber fremdeles i Oslo, og har fått lenger reisetid. Men til tross for at alle vennene bor igjen i Oslo-området, har de aldri vært mer sosiale: for nå har de plass til overnattingsgjester. I tillegg har de fått nye og gode nabovenner i Drammen.

- Det er deilig. Pendling har noe med innstilling å gjøre, mener Lottelise Folge.