Populært:  Luksusleilighetene i Skigaarden solgte svært godt i vinterferien. Foto: Gard Setsaas/Finansavisen
Populært: Luksusleilighetene i Skigaarden solgte svært godt i vinterferien. Foto: Gard Setsaas/FinansavisenVis mer

Solgte leiligheter for 20 millioner på én uke

Hemsedal-utbygger Erik Teigen tok en råsjans da han startet byggingen av prosjektet Skigaarden. Nå lanseres snart et nytt byggetrinn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Den dyreste leiligheten ble solgt til en utvandret nordmann. Den gikk for 6,99 millioner kroner, forteller Erik Teigen på telefon fra Holdeskaret, langt opp i lia ovenfor Skarsnuten i Hemsedal, til Finansavisen.

Uten kjøpere startet han med friskt mot byggingen av det eksklusive leilighetskomplekset Skigaarden i fjor. Prosjektet er estimert å koste en halv milliard kroner om alt blir realisert, men lenge var kun 11 av de 21 leilighetene i første byggetrinn solgt.

I vinterferien løsnet proppen. Fire leiligheter ble solgt på få dager, til en gjennomsnittspris på 5 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Snittprisen per kvadratmeter endte på friske 54.000 kroner.

De glade dager - Vi har en ambisjon om at Skigaarden skal være det råeste på markedet for skifolk, sier Teigen, som regner med å legge ut et nytt bygg med ti leiligheter for salg om noen uker.

Man må tilbake til de glade dager i 2006 og 2007 for å finne maken til standard og proporsjoner som det som nå reiser seg i Holdeskaret. I Skigaarden er det ifølge Finansavisen heis til leilighetene fra innendørs garasjeanlegg, spa, gasspeis, utstrakt bruk av granitt og plassbygget kjøkkeninnredning i heltre eik.

En omlegging av en alpinløype gjør at komplekset blir liggende som en øy inne i nedfartsområdet, med direkte tilknytning til skianlegget. Reguleringen åpner for bygging av 150 leiligheter og et hotellbygg.

Flere nyheter Bygger skileiligheter i motbakke
Megler: Du får Trysil-hytter til halv Norefjell-pris
Kjøpte 144 leiligheter i Hemsedal