Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solgte med milliontap

Forsvaret har trolig brutt flere regler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsbygg betalte 11 millioner kroner for å kvitte seg med Lista flystasjon. Salget er trolig et brudd på flere statlige regler.

Nye problemer kan ligge i løypa for forsvarsminister Kristin Krohn Devold, etter at Forsvarsbygg solgte Lista flystasjon uten at det resulterte i en eneste krone i statskassen. Tvert imot fikk kjøperen 11 millioner kroner for å overta eiendommen, skriver Aftenposten.

Det eiendommelige salget, som skjedde i 2002, ser ut til å være i strid med statens regelverk på flere punkter, blant annet bevilgningsreglementet, krav om utlysing og krav om salg til markedspris. Forsvaret kan ha tapt flere titalls millioner på handelen.

Nå har både Riksrevisjonen og Stortingets kontrollkomité fattet interesse for saken og vil gå nøye gjennom den.

En intern revisjonsrapport i Forsvarsbygg retter kritikk mot flere sider ved salget.

Stortingets kontrollkomité har tatt opp saken med Krohn Devold, som i et svarbrev innrømmer to regelbrudd. Før komiteen går videre, vil den trolig avvente en rapport fra Riksrevisjonen om avhending av Forsvarets bygg og anlegg.

Det ser imidlertid ikke ut til at rapporten blir oversendt Stortinget før i juni, skriver Aftenposten.