Solgte nettsted med gevinst

19 år gamle Andreas Barwin Olsen har skutt nettfuglen. Han solgte sin egen hjemmesnekrede side på nettet til et amerikansk selskap for 800 000 kroner. Det hele startet med en hobby og en god ide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en reportasje i den britiske avisen The Sunday Times som gjorde de amerikanske investorene oppmerksomme på den unge nordmannens hjemmeside. De ønsket å kjøpe siden, og etter en forhandlingsrunde ble siden verdsatt til 100 000 dollar, skriver Aftenposten.

Andreas Barwin Olsen har laget en side hvor ukjente musikere kan få legge ut låtene sine i MP3-format. Det eksisterer tusenvis av MP3-sider på nettet, men de aller fleste har linker til musikk som distribueres ulovlig. Andreas har derimot lagt ut linker til lovlige filer, og det er det som gjør siden så unik.

Han har opprettet et eget domene, en engangsutgift på 70 dollar, og noen dollar i månedsleie. I tillegg tjener den unge nettgründeren omlag 15 000 kroner i måneden i reklameinntekter. Hver dag besøker omlag 10 000 personer siden, og antallet øker.

Andreas Barwin Olsen skal kjøpe seg en bærbar-PC for pengene han har tjent. Han har flere ideer til internettprosjekter, og regner med å ha noen nye sider oppe å gå om kort tid.