Solgte oppdiktede torturhistorier til asylsøkere

Her avslører TV2 at advokat og tidligere kontorsjef i UDI Terje Tune selger oppdiktede historier for å sikre asylsøkere opphold i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med skjult kamera gikk russiske Alexander til advokat Terje Tune for å få hjelp. Han forklarer at han jobber svart, og er redd for å bli oppdaget og kastet ut. Han vil søke asyl, men problemet er at han levde et svært rolig liv i Kaukasus.

Først sier Tune at det går en grense for hva slags råd han kan gi.

Men så sier han:

- Hvis det er så at han ønsker å betale litt ved siden av, så kan vi gjøre det sånn, og så kan vi heller jobbe litt ekstra med den historien hans, sier Tune mens kameraet går.

Etter å ha blitt enige om å betale noen tusenlapper under bordet forteller Tune på et møte noen dager seinere nøyaktig hvordan Alexander kan lure norske styresmakter.

- Strøm mot kjønnsorgan

Tune: La meg si at han hevder at Sør-Russland i de delene som stort sett består av muslimske områder bør være selvstyrte. Hva skjer hvis man stiller seg opp på torget og roper ut at dette området bør få sin egen selvstendighet og at man bør få sin egen muslimske stat?

Alexander: Da kommer politiet?

Tune: Ja! Da har man en sak.

Tune spør Alexander hva som vil skje dersom han gjør dette igjen. Alexander tipper at han vil bli utsatt for attentat. Tune foreslår noe annet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer