Solgte Oslos mest lukseriøse eiendom

Einar Chr. Nagell-Erichsen har solgt den svært kostbare eiendommen sin Munkebakken på Snarøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Født til rikdom - ble gjeldsslave
 • Gulljakt, luksuscruise og hoteller

  Investoren i pengetrøbbel har endelig fått solgt sin storslåtte eiendom Munkebakken, melder TV2.

  Tungt år


  Det siste året har vært vanskelig for Nagell-Erichsen. Han ble tvunget til å selge både alpinanlegg og hotell i Kvitfjell, og han tapte over 40 millioner på konkursen i Sponsor Service.

  På Munkebakken har han og kona Unni og barna bodd i Oslos kanskje dyreste bolig. Den er på 70 mål og har en strandlinje på 500 meter. Nagell-Erichsen ga 40 millioner for den i 1997, men har kostet på minst like mye.

  Eiendommen ble lagt ut for salg i april, med en takst på 175 millioner kroner. Men det var før Bærum kommune slo fast at Munkebakkens strandsone er utmark. Aktører i meglerbransjen har snakket om et prisfall på nærmere 30 millioner kroner.

  Ukjent sum


  Salget er forestått av Petter Andreas Poppe i Aktiv Eiendomsmegling og Øystein Landvik i Norsk Næringsmegling.

  I sommer var de to optimister, selv om salget gikk tregt.

  - I løpet av et år er den solgt, men vi har jo fem år på oss og ingen hast. Vi er i forhandlinger med flere interessenter, men så spesielle objekter selger man ikke om prisen ikke er riktig.

  Nå er den altså solgt. Kjøperen skal være Arne Helge Fredly, ABG Sundal Colliers tidligere supermegler som i 2001 dro utenlands for å forvalte sin formue på 300 millioner kroner.

  Det er ikke kjent hva Fredly har gitt for luksusen.

  Vekk fra kulda


  Fredly er ikke ukjent med luksus.

  Sammen med Røkke skal han være den eneste nordmann som i oktober bestilte racerlegenden SLR fra Mercedes til rundt fem millioner kroner. Fredlu har overfor Finansavisen bekreftet at han skal kjøpe en Mercedes-Benz SLR McLaren-modell.

  Ifølge Dagens Næringsliv sluttet Fredly som supermegler i Sundal Collier for litt over to år siden, og tok med seg rundt 300 millioner kroner da han flyttet til Marbella i Spania til et feriehus hvor han bor store deler av året.

  Han uttalte da at han ville vekk fra norsk kulde og snø.

  - Jeg ønsker etter hvert å tilbringe mer tid i marbella, da jeg for det meste av tiden er i Brussel og London. Her nede er det en mer hyggelig og avslappet tone enn i de andre byene jeg besøker, sier Arne Fredly i intervjuet fra april i år.

  Nå er han på vei tilbake.

MUNKEBAKKEN:</B> En helt unik eiendom, kalles Munkebakken, som sannsynligbvis er Oslos dyreste eiendom.
KRISERAMMET:</B> Nagell-Erichsen på Øvrevoll i år.