Solgte rottekjøtt til bergensere

En kartong merket Frozen Meat ble stjålet utenfor kjøpesenteret i Bergen. Men det spørs om tyven fikk avsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyven forsynte seg med en kasse kjøtt fra en varebil utenfor kjøpesenteret i Fyllingsdalen og tilbød kjøttet til forbipasserende. Han visste i utgangspunktet ikke at det var rotte- og musekjøtt som var beregnet på slangene i Akvariet i Bergen. Kassen var nemlig merket "frozen meat", frosset kjøtt.

- Han forsøkte å selge kjøttet, men vi har ingen formening om han klarte det, opplyser avdelingssjef Bjørn Eide ved Fyllingsdalen politistasjon til Dagbladet.no.

- Må ha vært god selger Biolog og dyrepasser Kees Oscar Ekeli ved Akvariet i Bergen, mener tyven må ha vært en meget god selger for å få avsetning på kjøttet: - De ligger pakket i en hvit eske merket frossent kjøtt. Men når man tar av lokket ligger de pent pakket inn ved siden av hverandre i gjennomsiktig plast. De er frosne og har pels og det hele, sier han til Dagbladet.no. Kassen havnet tilslutt til Akvariet igjen. Der gikk det rett på fryselager. Rasjonen er nemlig nok til å fore alle de 8 slangene et kvart år. - Siden vi får leveranser bare fir ganger i året, forekommer det aldri svinn, sier Ekeli.

Tyven må etter hvert ha oppdaget at det var noe spesielt ved kjøttet, for ganske snart stakk han av. I mellomtiden var han observert av vektere på kjøpesenteret som varslet politiet.

Kassen inneholdt 100 rotter og 30 mus før tyveriet.

Ingen kunder har meldt seg etter at tjuven forsøkte å selge rottekjøttet torsdag kveld i forrige uke.

EKKEL MIDDAG? Flere bergensere slo til på det billige kjøtt-tilbudet.
<B>SULTEN SLANGE: Bergenserne er muligens ikke like rottesulten som slangene i Akvariet. Denne slangen bor i dyreparken i Kristiansand.