- Solgte sex for 4,5 millioner kr

Politiet mener bordellmammaen (46) førte et detaljert regnskap over sexsalget på massasjeinstituttet. Politiet har regnet ut at hun tjente over 4,5 millioner i løpet av to og et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den thailandske kvinnen er siktet etter hallikparagrafen i straffeloven. Hun skal ha ført regnskap over påstått sexsalg på massasjeinstituttet «Rosa 69» i Munkedamsveien i Oslo i perioden 15. desember 2000 til 20. mai 2003. Ifølge det oppsiktsvekkende regnskapet til politiet har kvinnen tjent i alt 4555450 kroner på massasjevirksomheten. Dersom regnskapet stemmer, betyr det at jentene på massasjeinstituttet i snitt har hatt 14 kunder om dagen.

Håndskrevne notater

Det var etter en razzia i fjor sommer at politiet og skattemyndighetene kom over håndskrevne notater på massasjeinstituttet. En rekke asiatiske jenter jobbet i lokalene. Kvinnen hadde et enkeltmannsforetak, og førte dermed regnskap over inntekter og utgifter.

46-åringen, som eide lokalene til massasjeinstituttet, nekter straffskyld for hallikvirksomhet.

Politiadvokat Tina Bjarkø ved Oslo politidistrikt er svært sparsommelig med kommentarer.

- Saken er fortsatt under etterforskning. Jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før påtalespørsmålet er avgjort.

Kvinnen eide to massasjeinstitutter i Oslo: Seksjonen i Munkedamsveien 69 kjøpte hun for 1,75 millioner kroner for snart sju år siden. Hun hadde også lokaler i Sannergata. Begge leilighetene er solgt.

Nå har Oslo tingrett bestemt at det tas hefte for inntil 4,5 millioner i eiendeler tilhørende den halliksiktede kvinnen.

Advokat Rene Ibsen, som forsvarer 46-åringen, sier at kvinnen satt tre uker i varetekt da hun ble pågrepet i slutten av mai i fjor.

- Regnskapet til politiet er basert på noen lister de fant på stedet. De har lagt til grunn at hun fikk 350 kroner per kunde. Kvinnen sier hun lot kvinner drive massasje i lokalene, og at hun ikke la seg borti hva de gjorde. Hun kan ikke avvise at noen av jentene har solgt sex, men det ble ikke gjort etter avtale med henne, sier Ibsen.

Sentral skikkelse

Advokaten sier kvinnen førte regnskap over antall kunder, og at hun skulle ha 200 kroner fra jentene per kunde.

- Hun driver et enkeltmannsforetak og har ført regnskap, sier Ibsen.

I et intervju med bladet Vi Menn i 1997 benektet kvinnen på det sterkeste at jentene på massasjeinstituttene blir utnyttet.

- Om de får lyst på penis, skal de gå på byen da? Finne seg en eller annen tilfeldig gutt som kanskje ikke bruker gummi engang. Og bli skuffa gang på gang? Penis og penger på et trygt massasjestudio er da langt å foretrekke framfor å risikere sånne typer uten kondom. Det er vi som utnytter våre mannlige kunder. Vi tar jo pengene deres. Vi er ute etter både penisen og lommeboka, sa kvinnen i intervjuet.

Dagbladet forsøkte gjentatte ganger i går å komme i kontakt med 46-åringen - uten hell.

SEXSALG: Bak denne fasaden i Munkedamsveien i Oslo skal det ha blitt tilbudt mer enn bare massasje. En kvinne er siktet etter hallikparagrafen.