Solgte sex fra leilighet i Drammen

En mann er tiltalt for hallikvirksomhet etter at to ukrainske kvinner innrømmer sexsalg.

AIRBNB: En mann er tiltalt for hallikvirksomhet etter at to ukrainske kvinner innrømmer sexsalg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann er tiltalt for hallikvirksomhet etter at to kvinner ble tatt i å selge sex fra en Airbnb-leilighet i Drammen.

Den 32-årige mannen nekter skyld. Han hevder at han ikke ante hva de to kvinnene holdt på med i leiligheten, og at han bare forsøkte å hjelpe dem. Det skriver Drammens Tidende.

Kvinnene leide boligen av 32-åringen, som igjen leide Airbnb-leiligheten av eieren av boligen.

Kvinnene forteller i retten at de måtte betale svimlende 20 000 kroner i uka for å bo der. Det er 8500 kroner mer enn hva leiligheten ligger ute for på Airbnb.

KONDOMER: Dette var noe av det politiet fant da de ransaket leiligheten. Foto: Sør-Øst politidistrikt
KONDOMER: Dette var noe av det politiet fant da de ransaket leiligheten. Foto: Sør-Øst politidistrikt Vis mer

Fikk klager

Eieren av leiligheten forteller at han begynte å fatte mistanke da flere naboer tok kontakt, bare få dager etter at den 32 år gamle mannen startet leieperioden.

Naboene kunne fortelle om merkelige lyder og mistenkelig mye trafikk inn og ut av leiligheten.

- Jeg ble nedringt fra naboer i borettslaget, forteller huseieren ifølge DT.

ADVARER: Ukrainske «Lola» selger sex i Norge og tilhører et stort halliknettverk som organiserer sex-salg over hele landet. Nå advarer politiet norske sexkjøpere. Foto: Vegard Krüger / Øistein Monsen Vis mer

Både eieren og borettslagsstyret varslet så politiet, og i løpet av kort tid ble det iverksatt aksjon. Der fant politiet kondomer, glidemiddel, våtservietter og to ukrainske kvinner som erkjente at de solgte sex, skriver avisa.

- Andre ting

Torsdag måtte den tiltalte 32-åringen møte i tingretten i Drammen. Mannen erkjenner at han leide leiligheten, men hevdet at han ikke kjente til at det foregikk salg av sex der.

Han forklarte at han ønsket å hjelpe de østeuropeiske kvinnene med et sted å bo. Ifølge mannen leide han Airbnb-leiligheten fordi han opplevde problemer i samlivet.

Aktor, politiadvokat Linda Robbestad, kjøper ikke mannens forklaring, og påpeker den svært høye leieprisen på 20 000 kroner i uka. Den tiltalte sier summen ikke bare reflekterer leia, men også «andre ting» han skal ha lagt ut for tidligere.

AVSLØRER: Sexarbeider Sofie Brandvarm er et kjent fjes for danske TV-seere. Nå forteller hun at hun har startet et nytt pornokonsept. Video: Instagram / danske TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

De to kvinnene er begge fra Ukraina. De fortalte at de reiste til Norge for å tjene penger etter at det brøt ut krig i hjemlandet.

Ifølge kvinnene kom de i kontakt med såkalte «operatører» som skaffet dem oppdrag i Norge. Videre ble de ført til 32-åringen som så innlosjerte dem i Airbnb-boligen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer