Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solgte sexbilder av to-åringer

PARIS (Dagbladet.no): 11 personer er arrestert og 1 690 avhørt i en enorm pedofiliskandale som ble avslørt i Italia i dag. Gjerningsmennene solgte videoer av barn helt ned i to-års alderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk og russisk politi slo i natt til mot pedofiliringen, med forgreininger over store deler av verden. Tre russere og åtte italienere er arrestert, i alt 1 690 personer ar avhørt og politiet har foretatt 600 ransakinger.

Gjengen prodserte videoer der barn helt ned i to-års alderen ble utsatt for vold og overgrep. På noen videoer ble de små ofrene drept foran kameraet. Disse videoene ble solgt til kunder i Italia, Tyskland og USA, via internett.

Politiet har også beslaglagt hundrevis av kataloger med bilder av barn fra 5-11 år. Noen hadde en pris: 400 dollar.

Over hele verden

Etterforskningen har vært ledet av de to forhørsdommerne Paolo Fortuna og Giancarlo Novelli i Napoli og Roma, med hjelp av italiensk og russisk politi. Saken har forgreininger over store deler av verden.

490 personer i Italia er satt under etterforskning. De vil bli siktet for å ha kjøpt, beholdt og videresolgt pornografisk materiale. Det har tatt 19 måneder å rulle opp saken. Det var spesielt vanskelig å finne ut av hvor pengene tok veien.

Forretningsmannen Dimitri Victor Kuzentofv, 31, organisasjonens sjef, Dimitri Valeri Ivanov som hadde det tekniske ansvaret og som har laget hundrevis av videoer med vold mot mindreårige, samt den tidligere militære Andrea Valeri Minaev, offisiell eier av selskapet «Tim-O-Feev Video», men som i virkeligheten sto for distribusjonen håvet inn 600 millioner dollar på omsetningen. De tre ble arrestert i Moskva.

Fremdeles fanger

Kuzentofvs organisasjon skal ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA ha kidnappet barn i løpet av de siste årene fra hjem for foreldreløse i Russland og Midt-Østen. Noen holdes fremdeles fanget av gjerningsmennene. Russisk politi leter etter dem med hjelp av Interpol. Under de vanskelige forholdene som rår i disse landene, med stor fattigdom, blir ikke mindreåriges rettigheter alltid ivaretatt på en forsvarlig måte. Videokassettene inneholder også opptak med italienske barn.

Etterforskningen tegner et nytt kart over pedofili i Italia. Alle yrkestyper er representert. Dette er trolig den største internasjonale pedofilisaken siden Marc Dutroux' grusomheter i Belgia.