ULOVLIG:  Indisk politi sier at en bestefar kidnappet og solgte sitt nyfødte barnebarn for 850 Euro, det vil si 6545 kroner, via det sosiale nettstedet Facebook. Foto: HTC. Illustrasjonsfoto: SCANPIX.
ULOVLIG: Indisk politi sier at en bestefar kidnappet og solgte sitt nyfødte barnebarn for 850 Euro, det vil si 6545 kroner, via det sosiale nettstedet Facebook. Foto: HTC. Illustrasjonsfoto: SCANPIX.Vis mer

Solgte sitt nyfødte barnebarn på Facebook

Bestefaren ønsket å arrangere et ekteskap for datteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indisk politi sier at en bestefar solgte sitt nyfødte barnebarn for 850 Euro, det vil si 6545 kroner, via det sosiale nettstedet Facebook.

Den arresterte bestefaren, en alliert, to sykepleiere og han som skal være kjøperen av babyen er nå arrestert.

Slik skjedde det Feroze Khan skal angivelig ha tatt sitt nyfødte barnebarn mens hans datter sov på Satyam sykehus i Punjab. Punjab er en region på begge sider av grensen mellom India og Pakistan.

Med hjelp fra sykehuspersonalet fraktet de barnet til Amit Kumar, den Delhi-baserte kjøperen. De gjorde en avtale etter at Kumar så bilder av den nyfødte, som hadde blitt sendt over til han på Facebook.

Politiet startet sin etterforskning etter Khans datter Noor, la inn en bekymringsmelding hvor hun anklagde faren for kidnapping og salg av hennes sønn.

De sporet barnet til Delhi, der den ble behandlet på Sir Ganga Ram Hospital.

Forsøkte abort Etterforskerne fortalte Hindustan Times at kvinnens far hadde solgt barnet fordi hun ble skilt fra sin mann, og han ønsket å raskt arrangere et ekteskap for henne.

Han hadde tidligere forsøkt å ordne en abort, men sykehuset hadde avslått dette.

- Vi undersøkte dette etter en klage fra moren, som hevdet at barnet hennes ble stjålet fra sykehjemet, sier en av etterforskerne. Etter flere undersøkelser fant vi ut at bestefaren til barnet hadde inngått en avtale med en mann i Delhi, sier Ishwar Singh som jobber for Ludhiana-politiet i Punjab til Telegraph.