HÅVER INN: Sverre Klouman kan glede seg over at skokjeden gjør det godt i et marked med tøff konkurranse. Foto: Jørgen Hyvang.
HÅVER INN: Sverre Klouman kan glede seg over at skokjeden gjør det godt i et marked med tøff konkurranse. Foto: Jørgen Hyvang.Vis mer

Solgte sko for 88 millioner kroner på ett år

Lille Vinkel har blitt en økonomisk suksess.

(Finansavisen): Skobransjen som helhet har hatt en årlig gjennomsnittlig nedgang i omsetningen på 1,3 prosent de fire siste årene, ifølge Hovedorganisasjonen Virke.

I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at hverdagen er helt annerledes for nisjekjeden Lille Vinkel Sko, som eier Sverre Klouman har drevet siden 1988.

Solid vekst

I fjor hadde Lille Vinkel Sko en omsetningsøkning på 29 prosent, fra 68,7 millioner kroner i 2015 til 88,3 millioner i fjor. Årsresultatet endte på åtte millioner, en økning fra 4,6 millioner i 2015.

- Noen må motbevise trenden. I fjor var et eksepsjonelt bra år for oss. Det er ikke lenger så enkelt at man går i en skobutikk for å kjøpe sko, og i en klesbutikk for å kjøpe klær. I dagens marked gjelder det å ta vare på kundene, sier Klouman til Finansavisen.

Ifølge Virke har 62 prosent av de norske skokjedene nettbutikk. For Lille Vinkel Sko vokser omsetningen i nettbutikken raskere enn i de fysiske butikkene. I år vil omsetningsveksten i nettbutikken ende på over 20 prosent.

Har funnet sin nisje

Klouman understreker overfor Finansavisen viktigheten av å ta inn de riktige skomodellene. Slik har Lille Vinkel Sko har funnet sin nisje.

- Veldig mye av skohandelen i Norge går gjennom de store kjedene. Der får du det samme utvalget nesten uansett hvilken butikk du handler i. Vi jobber aktivt med å ta inn de riktige modellene og å være en aktør som tilbyr noe annet. En god del av vårt utvalg får man ikke kjøpt i andre butikker i Norge, sier Klouman til Finansavisen.

Kjeden, som pr. i dag har syv fysiske butikker og nettbutikk, ønsker ikke å konkurrere utelukkende på pris, men heller på kvalitet og utvalg.

Andre økonominyheter:
Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer
Finansekspert: Dette er høstens viktigste begivenhet