HÅVER INN: Sverre Klouman kan glede seg over at skokjeden gjør det godt i et marked med tøff konkurranse. Foto: Jørgen Hyvang.
HÅVER INN: Sverre Klouman kan glede seg over at skokjeden gjør det godt i et marked med tøff konkurranse. Foto: Jørgen Hyvang.Vis mer

Solgte sko for 88 millioner kroner på ett år

Lille Vinkel har blitt en økonomisk suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Skobransjen som helhet har hatt en årlig gjennomsnittlig nedgang i omsetningen på 1,3 prosent de fire siste årene, ifølge Hovedorganisasjonen Virke.

I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at hverdagen er helt annerledes for nisjekjeden Lille Vinkel Sko, som eier Sverre Klouman har drevet siden 1988.

Solid vekst

I fjor hadde Lille Vinkel Sko en omsetningsøkning på 29 prosent, fra 68,7 millioner kroner i 2015 til 88,3 millioner i fjor. Årsresultatet endte på åtte millioner, en økning fra 4,6 millioner i 2015.

- Noen må motbevise trenden. I fjor var et eksepsjonelt bra år for oss. Det er ikke lenger så enkelt at man går i en skobutikk for å kjøpe sko, og i en klesbutikk for å kjøpe klær. I dagens marked gjelder det å ta vare på kundene, sier Klouman til Finansavisen.

Ifølge Virke har 62 prosent av de norske skokjedene nettbutikk. For Lille Vinkel Sko vokser omsetningen i nettbutikken raskere enn i de fysiske butikkene. I år vil omsetningsveksten i nettbutikken ende på over 20 prosent.

Har funnet sin nisje

Klouman understreker overfor Finansavisen viktigheten av å ta inn de riktige skomodellene. Slik har Lille Vinkel Sko har funnet sin nisje.

- Veldig mye av skohandelen i Norge går gjennom de store kjedene. Der får du det samme utvalget nesten uansett hvilken butikk du handler i. Vi jobber aktivt med å ta inn de riktige modellene og å være en aktør som tilbyr noe annet. En god del av vårt utvalg får man ikke kjøpt i andre butikker i Norge, sier Klouman til Finansavisen.

Kjeden, som pr. i dag har syv fysiske butikker og nettbutikk, ønsker ikke å konkurrere utelukkende på pris, men heller på kvalitet og utvalg.

Andre økonominyheter:
Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer
Finansekspert: Dette er høstens viktigste begivenhet