SKANDALEMINISTER: Ifølge fransk ukeavis skal Frankrikes arbeidsminister, Eric Woerth, skal ha solgt et statseid område som inkluderer en veddeløpsbane og golfbane til under markedspris da han var finansminister til en venn for under markedspris. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG / SCANPIX
SKANDALEMINISTER: Ifølge fransk ukeavis skal Frankrikes arbeidsminister, Eric Woerth, skal ha solgt et statseid område som inkluderer en veddeløpsbane og golfbane til under markedspris da han var finansminister til en venn for under markedspris. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG / SCANPIXVis mer

- Solgte statseid veddeløpsbane under markedspris til bekjent

Den franske arbeidsministeren Eric Woerth solgte landområde for 2,5 millioner euro i stedet for 20 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Frankrikes arbeidsminister, Eric Woerth, skal ha solgt et statseid område som inkluderer en veddeløpsbane og golfbane til under markedspris da han var finansminister, skriver den franske ukeavisa Le Canard Enchaine, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Landområdet skal ha blitt solgt for 2,5 milloner euro til selskapet Societe des Course de Compiègne - i stedet for markedsprisen på 20 millioner euro, ifølge avisa. Direktøren for selskapet, Antoine Gilibert, er en bekjent av Woerth, skriver Le Canard Enchaine.

Salget ble gjennomført bare uker før Woerth forlot sin post som finansminister.

Men dette er bare en av flere politiske skandaler Woerth befinner seg i. Franske medier har skrevet at den styrtrike L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt skal ha støttet president Nicolas Sarkozy med 150 000 euro - om lag 1,2 millioner kroner - i kontanter i Sarkozys kampenje før valger i 2007.

Som takk skal Woerth, som da var kasserer i partiet UMP, ha hjulpet Bettencourt med å snyte på skatten.

Søndag ble Woerth renvasket for anklagene av økonomiske etterforskere fra det franske finansdepartementet.

Men de nye avsløringene til Le Canard Enchaine har oppildnet kravene om at han skal gå av som arbeidsminister. I går ble det klart at Woerth vil gå av som kasserer i UMP den 30. juli.