Solgte stjålet maleri for 150 000 kroner

Auksjonshuset Blomqvist Kunsthandel lot et stjålet maleri gå under hammeren for 150.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på forsommeren at auksjonshuset fikk beskjed om at et bilde som ble solgt for 150.000 kroner under an auksjon i 2005, skal ha blitt stjålet et par år tidligere under et innbrudd hos en privatmann i Tyskland.

– Det er veldig kjedelig når sånt skjer, både for oss og kjøperen. Jeg regner heller ikke med at selgeren visste om dette, sier daglig leder Knut Forsberg i Blomqvist Kunsthandel til Aftenposten.

Funnet på nettet

Den rettmessige eieren av bildet skal ha sporet det opp da det havnet på Blomqvists nettsider. Tysk politi kontaktet kolleger i Norge, og saken ble overtatt av Økokrim. Økokrim etterforsker nå saken.

– Vi har gjort en del gjennombrudd i saken, men vi er ikke i mål ennå, sier politioverbetjent Kenneth Didriksen ved Økokrim.

Holder tett om bildet

Verken politiet eller kunsthandelen vil si hvilket bilde det er snakk om, utover at det dreier seg om et større bilde malt av en norsk kunstner på 1880-tallet. Bildet har trolig gått gjennom flere ledd før auksjonshuset fikk i oppdrag å selge det. Didriksen vil ikke si så mye om saken før den er ferdig etterforsket, men han opplyser at saken involverer norske statsborgere.

Økokrim satser nå mer på å bekjempe kunstkriminalitet.

-KJEDELIG:Daglig leder hos Auksjonshuset Blomqvist Kunsthandel ante ikke at bildet var stjålet. -Det er veldig kjedelig når sånt skjer, både for oss og kjøperen, sier Forsberg. Foto: Jeanette Landfald
-KJEDELIG:Daglig leder hos Auksjonshuset Blomqvist Kunsthandel ante ikke at bildet var stjålet. -Det er veldig kjedelig når sånt skjer, både for oss og kjøperen, sier Forsberg. Foto: Jeanette Landfald Vis mer

– Vi trapper nå opp kampen mot denne typen kriminalitet, sier Didriksen.

(NTB)