Svakere: Stoff og Stil driver fortsatt lønnsomt, men daglig leder Fred A. Løwe måtte se resultatet falle med 34 prosent i 2017/18. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen.
Svakere: Stoff og Stil driver fortsatt lønnsomt, men daglig leder Fred A. Løwe måtte se resultatet falle med 34 prosent i 2017/18. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen.Vis mer

- Danske eiere tok ut millionutbytte

Solgte stoff og garn for 147 millioner

Stoff & Stil solgte mer garn og tekstilprodukter i fjor, men lønnsomheten ble noe svekket. De danske eierne tok 8 millioner i utbytte.

Finansavisen: I 2010 utkom boka «Julekuler» av designerne Arne og Carlos (Arne Nerjordet og Carlos Zachrison) der man kunne lære å strikke julekuler, og i 2010/11 økte omsetningen i søm-, hobby- og håndarbeidskjeden Stoff & Stil Norge med 28 prosent.

Omsetningen opp 118 prosent

Siden kom Dorthe Skappels strikkede Skappel-genser, som ble en farsott i 2012. Samme året ga Jenny Skavlan ut ei bok om omsøm av gamle klær.

Alt dette har bidratt til å løfte omsetningen i Stoff & Stil Norge år for år. Bare i løpet av de siste åtte åra har omsetningen i selskapet økt med 118 prosent.

Omsetningsveksten har likevel avtatt. 2016/17 bød bare på en vekst på 3,5 prosent. I mars 2017, halvannen måned før regnskapsåret ble avsluttet, åpnet kjeden en ny butikk i Fredrikstad. Dette ga intet kjempeløft i 2017/18. Omsetningen økte bare med 5,5 prosent dette året.

Svakere marginer

Ifølge Virkes seineste handelsrapport (2017-tall) hører Stoff & Stil med blant landets mest lønnsomme kjeder. I 2017/18 viste kjedens driftsresultat 10,9 millioner kroner, og det er en del svakere enn de foregående åra. Etter tosifret driftsmargin i åtte år på rad ble fasiten 7,4 prosent i det seineste regnskapsåret. Marginmessig er dette det svakeste året siden 2008/09, da Stoff & Stil Norge gikk med et lite underskudd.

Årsresultatet endte på 8,3 millioner kroner i 2017/18, og de danske eierne ble tilgodesett med et utbytte på 8 millioner kroner. Samlet sett er det blitt utbetalt utbytter på 63 millioner kroner fra den norske virksomheten de seineste sju åra.

Styret i Stoff & Stil Norge «forventer at de gode resultatene vil fortsette framover», men påpeker at det er betydelig usikkerhet knyttet til vurderinger av framtidige forhold.

Stoff & Stil har i dag åtte ­butikker i Norge. Disse står for 87 prosent av omsetningen, mens resten er nettsalg. Kjeden vurderer Tromsø og Bodø som ­aktuelle områder for etablering av nye butikker.

Flere økonomisaker:

Her et evighetsperspektiv på alle investeringer

Aksel Lund Svindal inn med millioner i ny bank