Optimist: Fred Løwe i Stoff & Stil tror strikketrenden er på høyde med tidligere år og venter videre svak vekst. Foto: Finansavisen.
Optimist: Fred Løwe i Stoff & Stil tror strikketrenden er på høyde med tidligere år og venter videre svak vekst. Foto: Finansavisen.Vis mer

Solgte strikketøy for 139 mill.

Stoff & Stil Norge mener strikkebølgen i Norge ikke er over og vurderer å åpne enda flere butikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Jenny Skavlans strikkeinteresse, Arne & Carlos’ strikkede julekuler og Dorthe Skappel-genseren bidro i noen år til å skape en strikkeboom i Norge. Det bidro også til Søm, hobby- og håndarbeidskjeden Stoff & Stil økte omsetningen økte årlig med mellom 9 og 14 prosent fra 2013, skriver Finansavisen.

Regnskapsåret 2016/17 endte imidlertid med en omsetningsvekst på bare 3,5 prosent.

- Vi har åpnet flere butikker de siste årene, så tettheten – spesielt på Østlandet – er blitt større. Dermed øker omsetningen ikke i samme takt, og det vil den nok heller ikke gjøre i årene framover, sier daglig leder Fred Løwe i Stoff & Stil Norge, til avisa.

- Søm- og strikkebølgen fra tidligere år har kanskje avtatt?

- Nei, strikketrenden er absolutt på høyde med tidligere år, og er nok fortsatt i svak vekst. Dette ser vi gjennom økt salg av garn og tilbehør. Sytrenden holder seg relativt stabil, mens hobbymarkedet er lite konjunkturavhengig.

Stoff & Stil har i dag åtte butikker i Norge. Kjeden åpnet en ny butikk i Fredrikstad i mars i år, bare noen måneder før regnskapsåret ble avsluttet. Til Finansavisen forteller Løwe at de også ser på nye muligheter i Tromsø og Bodø, som er helt nye områder for selskapet.

Andre økonominyheter:
Norges best betalte advokat tjente 55 millioner i fjor
Kjøpte bolig for 158 mill. - nå vil han rive